torsdag 16 mars 2017

Markus Sköld: Kalldrag


I Markus Skölds bok Kalldrag utgiven av Hoi Förlag flyttar en familj från Stockholm till ett litet samhälle i Bergslagen. Mannen i familjen har blivit anställd av ett stålindustri för att ekonomiskt sett få det på fötter igen. Något hemskt döljer sig dock i gruvans historia och det hus de flyttar in i.

Språket i boken är rakt och klart och flyter på riktigt bra utan att krångla till det. Karaktärerna är bra beskrivna och samhället känns levande.

Det är väldigt svårt att få till en skrämmande känsla när det kommer till att bokform, på film är det enklare att måla upp skrämmande scener med hjälp av t.ex musik, mörker, monster och jump-scare. Men de bitar av boken som skall vara skrämmande lyckas riktigt bra och får ens fantasi att springa iväg och ens hjärta att slå lite snabbare.

Förutom det skrämmande delarna så tar boken upp bra om känslan att komma till ett nytt ställe och att känna utanförskap, speciellt ett litet samhälle som är så starkt sammanknutet och personerna känner främlingsfientlighet, framför allt mot främlingar som kommer för att säga till om hur saker skall vara.

 Kan varmt rekommendera denna bok till alla som gillar skräck.

Köp: Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar