måndag 18 juni 2018

Andreas Ek: Törst

Titel: Törst
Författare: Andreas Ek
Sidantal: 447
Förlag: Eken Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Kampen om överlevnad i efterdyningarna av viruset, som spred sig över Sverige, har blivit ännu tuffare. De smittade har utvecklats till något annat, något mera hemskt. För att överleva så måste man stänga in sig när mörkret faller och vara tyst, det är på natten som de andra kommer fram.

Mina tankar:

Jag har som regel med de böcker jag får av författare och förlag, att recensera dem i den ordningen jag fått dem. Men ibland måste man gå ifrån sina principer. När en uppföljare till en bok som man gillade mycket dimper ner i ens brevlåda så kliar det ens fingrarna för mycket för att skall klara av och lägga boken åt sidan. Och just en sådan bok är det jag har läst nu. Ber om ursäkt till de andra författarna och förlag, men jag tror ni förstår känslan själva när ni håller i en bok ni väntat ivrigt på, men jag lovar era böcker kommer jag att läsa så snabbt jag kan.

Detta är Andreas Ek andra bok och är en direkt uppföljare till debuten, Raseri, läs här vad jag tyckte om den. Man skall inte läsa denna utan att ha läst hans debutbok, och det anser jag att man absolut skall göra då det är en riktigt bra bok. Förstår inte hur han kan ha blivit nobbat av förlag när han har skickat in sin bok till dem, men som tur så har han valt att ge ut den själv. Och det är verkligen ett imponerande verk han skrivit med dessa två böcker.

Det är högt tempo med det samma. I första boken fick vi lära känna de olika karaktärerna och effekterna av viruset. Nu har vi det i ryggen och nu är det överlevnad som gäller. Det är korta kapitel med ofta cliffhanger-slut. Man hoppar mellan olika karaktärer och det är inte en lugn sekund. Detta tempo och snabba kapitel gör att man bara skall läsa ett kapitel till.

Det är en närvaro i språket som gör att man är är tillsammans med de olika karaktärerna i de olika farliga situationerna som de hamnar i. Det är en utmärkt mix av spänning och karaktärsdriven berättande.

Det är en inte allt för vanlig version av zombies. Fast zombie är inte ett ord som används. Det är smittade folk som blir väldigt aggressiva och de rör sig inte långsamt som den klassiska versionen av zombies, dessa springer, ofta snabbare än en vanlig människa. Jag gillar också att det ligger en vetenskaplig förklaring till varför denna zombie-epidemi som bryter ut.

Jag tycker absolut att denna bok ligger rätt i tiden med tanke på hur populära tv-serier som The Walking Dead och dess spin-off Fear The Walking Dead är. Samt att nu pratas det mycket om att man skall förbereda sig om katastrofen är framme och slår ut samhället i ens land, det finns även kurser som kallas för Zombie-överlevnad som just tar upp att överleva i ett sönderfallet samhälle. Denna boken är som sagt lyckad, den har sina skräckmoment men den handlar också om att överleva och att hjälpa varandra.

Jag brukade jobba i en bokhandel och ibland kom det in folk som ville köpa en bok till någon annan som inte i vanliga fall läste böcker. Då brukade jag alltid fråga vad de hade för intressen, vad de såg på tv eller om de hade någon hobby. Hade någon då sagt att personen i fråga gillade att titta på The Walking Dead så hade jag utan minsta tvekan rekommenderat denna (och så klart första boken) till personen.

Jag rekommenderar denna varmt till alla som gillar skräck, vill läsa välskrivna böcker som är spännande och bygger upp karaktärerna bra. Jag hoppas att flera får upp ögonen för Andreas Ek, speciellt något stort förlag så att han kommer fram i ljuset, för det är ett imponerande start han har gjort med sina två böcker och jag kommer absolut att läsa nästa bok han kommer med.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar