söndag 15 mars 2020

Sofia Sigfridsson: Illvilja

Titel: Illvilja
Författare: Sofia Sigfridsson
Sidantal: 395
Förlag: Visto Förlag 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Det här är en historia om välfärdssamhälle och högerextremism. Om makt och radikalisering. Det är också en historia om hur våld, orättvisor och en kärlekslös barndom kan påverka en människas liv. Claudia Oscarson är en grävande journalist på toppen av sin karriär. Efter en misslyckad affär och konflikter på jobbet rasar hennes tillvaro. När Claudia på egen hand följer upp ett tips om ökande sjukdomsfall på en förskola i Dalarna, leder spåren till en internationell konspiration inom matindustrin. Hon inser snart att hon har att göra med mäktiga krafter.

Mina tankar:

Detta är författaren Sofia Sigfridssons debutbok. Det är en deckare som rör sig i undergenren undersökande journalist.

Jag tyckte att språket i boken var riktigt bra. Det känns stabilt och genomarbetat, det är lätt att ta till sig då det har en lagom tyngd i sig. Sidorna flyter på.

Karaktärerna får sin tid och utvecklas så att man lär känna dem. Claudia, huvudkaraktären, är en framgångsrik journalist som precis vunnit ett fint pris när det skär sig på tidningen som hon jobbar på. Hon får ett tips som hon väljer att följa upp som en frilansande journalist. Jag gillade denna karaktär, det är en tuff kvinna som inte tar någon skit och inte är rädd för att ge sig in i hettan.

Förutom huvudkaraktären så får vi verkligen lära känna antagonisten, skurken i handlingen, genom att i några kapitel får vi följa honom som barn och hur han växer upp till att bli den mannen som han är nu.

Spänningen hålls uppe hela tiden och man vill läsa vidare för att ta reda på hur allt ligger till och hur det skall sluta. Det är som sagt en spänningsroman men den har även ett djup. Det är många viktiga ämnen som tas upp. Ett är om matindustrin och vad som kan hända om oärliga personer får makt. Det är lite av en politisk thriller där mutor och utpressning kan förekomma.

Boken får ett avslut på historien men ändå så lämnar den en del saker öppna och hintar om att det kan komma mer om journalisten Claudia. Det skulle jag absolut inte ha något emot då det var en härlig och spännande lässtund som boken bjöd på.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 
Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur   
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar