söndag 1 november 2020

Eva Holmquist: Permission På Norta

Titel: Permission På Norta
Författare: Eva Holmquist
Sidantal: 37
Förlag: Ordspira Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Rymdskeppet Tumanako har anlänt till den stora rymdhamnen på planeten Norta. Full av iver skyndar sig Dani ut på sin första permission. Äntligen får hon uppleva den främmande civilisationen. Hon vet inte att kapten Neela Joshi samtidigt förhandlar med nortanerna för att kunna rädda den hemliga utposten i området. Ska hon lyckas lösa situationen så att kaptenen hinner rädda människorna på utposten?

Mina tankar:

Detta är en av fem noveller som författaren Eva Holmquist har gett ut i år som singelnoveller. Denna är andra novellen i en serie om rymdskeppet Tumanako, den första heter Danis Jul. Den har tidigare givits ut i e-tidningen Brev från Cosmos nr 4.

I den första novellen så blev vi presenterade för Dani och några till som precis skulle gå på sin tjänst på rymdskeppet Tumanako. Dessa återkommer även i denna novell. Det är dags för en permission på rymdskeppet och besättningen skall besöka en stor rymdhamn, där de kan koppla av en liten stund. Dani och de andra bestämmer sig för att införskaffa några souvenirer.

Men kaptenen Neela Joshi, som vi fick bekanta oss med i den första novellen har en dold agenda för resten av besättningen. De har anlänt till rymdhamnen för att få tag i några kartor som kommer att visa dem en snabbare väg till en hemlig utpost som råkat ut för en katastrof och deras luft kan vara på väg att ta slut. I denna novell får kaptenen ta en lite större roll.

Jag gillar konceptet att det är flertalet noveller, det finns några till efter denna, som utspelar sig med samma karaktärer. Man kan då bygga upp världen bitvis, man kan sätta karaktärerna i olika situationer i varje novell. Det blir nästan lite av olika avsnitt från en tv-serie. Det ger även författaren mera spelrum om man vill mixtra lite med stilen.

Känner att dessa noveller är lite av klassiska sf-noveller i stil med Star Trek, ett universum med många olika varelser och det finns konflikter mellan. Jag gillar det som Eva Holmquist bygger upp här i dessa noveller, det är ett intressant universum som målas upp. Ser fram emot att läsa de återstående novellerna i denna serie.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Attentatet I Gallus (Gallus #1)
Gallus Brinner (Gallus #2)
Ur Askan Av Gallus (Gallus #3)
Godmorgon Segrare
Danis Jul (Tumanako #1)

E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar