söndag 6 juni 2021

Cecilia Sahlström: Under Ytan

Titel: Under Ytan
Författare: Cecilia Sahlström
Sidantal: 352
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Sara Vallén och hennes team från lundapolisen får i uppdrag att utreda en trafikolycka där två civilpoliser omkommit.

Sara är överhopad med arbete och Malva Gran kommer in som välbehövlig förstärkning. När ytterligare en polis, Niklas Verja, rekryteras till gruppen reagerar Malva negativt. Hon säger ingenting, men Sara anar oråd.

De två omkomma poliserna var uppskattade inom kåren, men ju mer Sara och hennes utredare gräver i deras död, desto mer får de känslan av att något inte stämmer. Bilen har ett skotthål på höger däck. Hur kunde brottsplatsundersökningen missa det? Det som såg ut att vara en tragisk olycka verkar nu vara mord.

Mina tankar:

Detta är femte boken i författaren Cecilia Sahlströms serie om polisen Sara Vallén och hennes kollegor i Lund.

Den är fristående, så det går att läsa denna om man inte läst de tidigare böckerna i serien, men jag rekommenderar ändå att man läser i rätt ordning så att man hänger med när det kommer till de återkommande karaktärerna när det kommer till deras privatliv. Det händer också att det lite lätt nämns fall som hände i tidigare böcker.

Har man läst någon tidigare bok av författaren så känner man snabbt igen sig när det kommer till stilen och språket. Det är ett snabbt och lättsamt språk med en handling som både fokuserar på privatlivet, när det kommet till karaktärerna, och på själva utredningen runt det fall som ligger på bordet.

Boken är uppbyggd med korta kapitel, vilket gör att man lätt bara skall läsa ett kapitel till. Det är ett bra driv i handlingen och håller intresset uppe igenom hela boken. Man är aldrig helt säker på hur det ligger till men ju mera in i handlingen ju klarare blir bilden.

Jag gillar att författaren varierar sig från bok till bok när det kommer till själva fallet. Hon fokuserar kring olika ämnen. I denna så kretsar det en hel del om själva polislivet och även om möjlig korruption inom kåren.

Jag tycker att författaren får till en bra balans när det kommer till spänning och privatlivet bland karaktärerna. Hon har även en lång erfarenhet inom polisyrket vilket lägger till ett djup och en autentisk känsla när det kommer till de bitarna, självklart så är det troligt inte hundra procent hur allt fungerar, man får nog fila lite på sanningen för att få till det på ett bra sätt när det kommer till skönlitteratur.

Så slutresultatet blir ytterligare en trevlig läsning från Cecilia Sahlström, jag rekommenderar den till alla som vill ha en avkopplande läsning som även är spännande med en bra mix av utredning och privatliv.

Tidigare omdömen om författaren:

Vit Syren (Sara Vallén #1)
I Egna Händer (Sara Vallén #2)
Pojken Som Försvann (Sara Vallén #3)
Hatet Vi Bär (Sara Vallén #4)

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar