söndag 20 juni 2021

Karin Pasche: Labyrint - Union

Titel: Labyrint – Union
Författare: Karin Pasche
Sidantal: 300
Förlag: Pasche Fiction

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Jake skrek åt henne. "Ge inte upp! Ge fan inte upp!". Hon satt stum och tårarna rann nedför hennes kinder. Hur kunde det ha blivit så här? Det var så overkligt. Om hon ändå kunde ha förhindrat hans död.

Vännerna förenas igen på affärsmannen Theodor Auberlens egendom och får en tillfällig respit men situationen blir snabbt komplicerad - är de gäster eller fångar på Anholt slott? Under vistelsen ser de oroande tecken på att deras rörelsefrihet är begränsad och att Auberlen har en baktanke med deras besök.

När upplevelsen av tiden blir elastisk och svårgripbar är ingen av dem beredda att möta konsekvenserna av denna omöjlighet, tills den dag då en av dem förolyckas och ett oundvikligt slut utkristalliseras.

Mina tankar:

Detta är den tredje och avslutande delen i författaren Karin Pasches serie Labyrint, som är en thriller-serie med toner av magisk realism. De tidigare heter Labyrint – Vägen In och Labyrint – Illumination.

Då det är en serie så rekommenderar jag att man läser de tidigare böckerna först för att förstå den bättre. De hänger ihop och utgör tillsammans en helhet.

Igenom hela denna serie så har det funnits ett mysterium som bitvis har kommit fram i ljuset ju längre in i handlingen som man kommer. Frågan är om man kommer att få svaret på detta mysterium. Svaret är både ja och nej. När jag läser ut sista sidan i denna bok så slår det mig att handlingen i denna är riktigt komplex och mångbottnad.

Jag skulle vilja säga att denna trilogi kräver, för att man skall få ut det mesta av handlingen, att man läser den två gånger. Det finns bitar som man kanske missar vid första läsningen som har mer betydelse än vad man först tror det har. Författaren förklarar stora bitar av handlingen men lämnar vissa saker öppna för läsaren att tolka in, man får läsa mellan raderna.

Jag kan så klart inte säga något om slutet, för jag vill inte förstöra för andra som blir nyfikna på serien, men jag kan säga att jag tror att man får i alla fall en liten wow-känsla och man börjar tänka på hur allt hänger ihop och även hur det kommer att fortsätta. Det finns lite hintar som genom denna bok som visar att det kan gå åt flera håll. Det är ett smart val av författaren att inte säga hur något är till hundra procent, även om hon har en uppfattning hur allt ligger till, så väljer hon att lämna det i läsarens händer att finna sina egna svar.

Detta är en serie som väcker tankar, eller ger dem mer glöd om man hade dem redan, och jag tror att personer som läser den kommer att få en vilja att diskutera sina egna slutsatser med andra som har läst serien. Ett tips kanske till bokcirklar.

Boken, och hela serien, är spännande och välskriven med intressanta karaktärer samt med en handling som håller uppe intresset igenom hela serien. Att den både är driven med spänning och ämnen som både är filosofiska och vetenskapliga frågor, utan att för den delen bli för tungläst, gör att den sticker ut lite.

Slutsumman blir att detta är en serie som jag varm rekommenderar till alla som vill ha spänning med ett djup. Jag hoppas på att få se fler böcker av författaren i framtiden.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Labyrint - Vägen In (Labyrint #1)
Labyrint: - Illumination (Labyrint #2)

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar