måndag 5 juli 2021

Andreas Ek: Fruktan

Titel: Fruktan
Författare: Andreas Ek
Sidantal: 140
Förlag: Word Audio Publishing

Ett recensionsex från författaren och förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Kaoset i Malmö fortsätter. Kampen för överlevnad blir allt svårare. Tillsammans med sambon Charlie och några andra har Sara tagit sin tillflykt till en vårdcentral i Pildammsparken, där de lyckats skapa en form av vardag. De som smittats av viruset är ljuskänsliga och går därför inte ut under dagtid, i stället är det på natten som de bleka, blodtörstiga varelserna kommer fram. De är tusentals och blir fler och fler för varje natt.

Mina tankar:

Detta är andra delen i författaren Andreas Eks spin-off trilogi på sin debutserie som består av titlarna Raseri och Törst.

Det här är en spänningsserie med inslag av skräck. Det handlar om ett virus som bryter ut och förvandlar människorna till våldsamma och blodtörstiga varsel, närmast man kan säga är zombies.

Det går bra att läsa denna serie utan att ha läst han första böcker, men man skall läsa de som ingår i just denna trilogi i rätt ordning då det utgör en enda lång sammanhängande handling. Denna serie inleddes med Förödelse.

I den första delen av denna serie så märkte man inga direkta kopplingar till författarens tidigare böcker, inte mer än att det utspelar sig under samma tid, fast i en annan del av Sverige. I denna finns det dock en bit i handlingen där personer från första böckerna vägar korsars med karaktärer i denna serie. Det är inte så att man inte hänger med om man inte känner till karaktärerna tidigare, bara en kul grej och även en påminnelse att detta utspelar sig samtidigt.

I bok ett av denna serie så fick vi uppleva den hektiska och kaotiska första dygnet när virus bryter ut och förvandlar människor till monster. Denna del tar vid direkt där första delen slutade, vi möts än en gång av det höga tempot, en bit in i handlingen så hoppar sedan handlingen framåt i tiden. Karaktärerna som vi lärt känna har börjat med att bygga upp på olika håll i alla fall tillfälliga ställen som de kan överleva på. Men det är långt ifrån över då de varelser, som människorna som blev drabbade, har utvecklats och samlar sig i stora klungor. De få överlevande lever i daglig rädsla och en ständig kamp på att hitta föda.

Språket och stilen känner man igen från tidigare böcker, vilket jag inte ser så konstigt då jag är nästan helt säker på att författaren skrev dessa tre böcker, som trilogin består av, samtidigt. Det är spännande hela tiden och med korta kapitel så skall man bara läsa ett till. Jag tror jag har nämnt det om tidigare böcker, men en av styrkorna i författaren är att han, även om han driver handlingen framåt i ett snabbt tempo, så ger han tid till karaktärerna att växa fram för läsaren. Vi får en bra bild om de olika och vi får en kärna som gör att vi kan bry oss om dem och känna att de är levande.

Detta är en bra mittendel i en större handling, man skall se denna trilogi som en bok. Precis som den första delen så slutar denna i en cliffhanger som gör att man vill slänga sig över den sista delen med det samma. Man lurar på hur det kommer att gå för dessa karaktärer.

Tidigare omdömen om författaren:

Raseri (Raseri #1)
Törst (Raseri #2)
Mörkret Inom Honom (Jannica Brandt #1)
Det Hon Slåss För (Jannica Brandt #2)
Förödelse (Raseri #3)

E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar