lördag 30 juli 2022

Caroline Hurtig: Där solen möter månen

Titel: Där solen möter månen
Författare: Caroline Hurtig
Sidantal: 39
Förlag: Seraf Förlag

Baksidestext:

Nandina av dagen är en solkrigare. Varje skymning och gryning förväntas hon slåss mot nattens krigare så att ljuset varar längre än mörkret under dygnets timmar.

Men Nandina har en hemlighet, hon avskyr inte natten som sina fränder. Som barn beundrade hon den och älskade en pojke av natten. En pojke med månljus i sina ögon och stjärnglans i sitt leende.

Trots att han svek henne kan hon inte glömma honom. Men kommer de någonsin att mötas igen?

Mina tankar:

Detta är en novell som är utgiven i singelformat, alltså inte i en novellsamling. Det är en fantasy som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Detta är lite av en klassisk fantasyberättelse om ett krig som har pågått sedan hur länge någon kan minnas. Vi har två folkslagen, dagen och natten, som är varandras motsatser och det är eviga fiender.

Under detta krig så möts i hemlighet en kvinna av dagen och en man av natten varandra och de fattar tycke mellan dem. Men saker inträffar som stör deras lycka.

Detta är mitt första möte med författarens verk, hon har skrivit ett antal romaner, inom fantasy, innan denna novell. Det märks att det är en mycket kompetent författare som behärskar berättarkonsten.

På dessa få sidor som novellen består av så får hon läsaren att fångas av denna värld, som hon snabbt bygger upp på få sidor, och dess historia med den pågående kriget. Men inte bara detta världsbygge lyckas hon med på dessa få sidor.

De två huvudkaraktärerna som man möter här lyckas hon även få till bra. Hon får snabbt ihop en komplicerad kärlekshistoria, tack vare världens historia, och man känner riktigt för dessa två.

När novellen var utläst så kände jag att dess innehåll hade jag gärna sett i ett större format. Skulle ha sett en hel roman om denna värld och dessa två karaktärers förbjudna kärlek under detta krig. Och när man känner så när man läst en novell är ett positivt omdöme. Jag skall verkligen ta tag i att läsa författarens böcker.

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar