lördag 20 januari 2018

Anna E. Wahlgren: Efter Emma


Titel: Efter Emma
Författare: Anna E. Wahlgren
Sidantal: 270
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

När Sara förlorade sin mamma så flydde hon Gävle för att starta om i Göteborg. Hennes barndomsvän Emma har hon alltid behållit kontakten med, annars har hon brutit helt med sitt förflutna. Hon har alltid fått meddelande, brev och paket från Emma men så en dag upphör de att komma. Sara blir orolig och beger sig tillbaka till Gävle för att ta reda på vad som hänt Emma. Många gamla minnen kommer upp till ytan.

Mina tankar:

Detta är en psykologisk thriller och det är Anna E. Wahlgrens andra bok hon har tidigare skrivit boken Skuggan Av Henne som också skall vara en psykologisk thriller, har inte läst den.

Träffade Anna på bokmässan i Göteborg 2017
Det är svårt att skriva om denna bok utan att avslöja för mycket av handlingen vilket jag inte vill utan det är en resa i att läsa boken och långsamt men säkert få bakgrunden om Sara och Emmas relation uppnystat. Att det skulle vara en psykologisk thriller måste jag till fullo hålla med om då det är en hel del hemska och mörka hemligheter som kommer fram till ytan. Och att det även finns sådana personer (skall inte avslöja vem som sagt) i verkligheten är skrämmande också.

Den är välskriven och spännande, en riktig bladvändare med lagom långa kapitel som gör att man bara skall läsa ett kapitel till. Huvudpersonerna (Sara och Emma) är intressanta och komplexa. Det är en smärtsam berättelse som nystas upp, mörk och hemsk och tyvärr ständigt aktuell. Den är uppbyggd så att man följer Sara i nutid och så får man hoppa tillbaka i tiden med Emma och får nedstamp i viktiga händelser som hänt tidigare i deras liv.

Jag gillade verkligen boken och kommer absolut att försöka få tag på författarens debutbok och ser även fram emot nya böcker från henne. Nu har jag visserligen bara läst en bok av henne men med denna känner jag att hon verkligen bemästrar psykologiska thrillers och det är härligt att inte bara läsa om poliser som löser mordfall.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

2 kommentarer:

  1. Gillade både den här och hennes debut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, denna var riktigt bra. Låter lovande om hennes debutbok, måste skaffa den. :)

      Radera