Titel: Än sjunger hon inga sånger
Författare: Susanne Fellbrink
Sidantal: 341
Förlag: Printz Publishing
Baksidestext:
Cilla Fallander har alltid levt för musiken, men en händelse i det förflutna satte stopp för en heltidskarriär som artist. I stället arbetar hon nu som nattredigerare på Sundsvallstidningen, samtidigt som hon försöker hantera ett äktenskap och två små barn med olika sångframträdanden på helgerna. När hon får idén att starta en showgrupp bestämmer hon sig: det är äntligen dags att satsa på musiken fullt ut.
Samtidigt sprider sig en isande oro i Sundsvall. Flera kvinnor har överfallits av en okänd förövare, och några är spårlöst försvunna. Cilla börjar mer och mer känna sig övervakad i sin villa och när en personlig tragedi slår till blir hon tvungen att börja nysta i brotten som drabbat staden.
I ett bortglömt hus inte långt därifrån smider en man sina planer. Han längtar efter sällskap. Längtar efter någon som kan sjunga för honom. Och han har siktet inställt på Cilla.
Mina tankar:
Detta är författarens debutbok, den kom ut 2019 och är den första i en serie om artisten Cilla Fallander.
Boken går under deckare och det är där den hör hemma. Det är dock ingen deckare där någon skall lösa ett brott. Det är mera en spänningsroman, med drag av thriller, mixad med en vardagsskildring.
Vi möter här en kvinna som jobbar på en tidning, hon har länge haft drömmar att få bli en framgångsrik artist inom musiken. Hennes chanser verkade försvinna innan hon ens fick chansen att slå igenom, men nu många år senare så bestämmer hon sig att det är nu eller aldrig och sätter upp en musikshow.
Samtidigt så är det en man som sprider skräck i staden genom att anfalla kvinnor, en del av dem har till och med försvunnit. Vi som läsare följer både huvudkaraktären, Cilla Fallander, och denna man. Som läsare får man reda på att han har fått upp ögonen på Cilla och det blir riktigt nervpirrande för läsaren att veta mer än huvudkaraktären som är helt ovetande om att faran lurar så nära henne.
Författaren har egna erfarenheter inom nöjesbranschen och då speciellt musikdelen av den och det är av den erfarenheten som hon använder sig av. Vikten i boken ligger mycket på detta och hur huvudkaraktären blir och har blivit bemött inom musikbranschen. Vi får se vad som föregår förbi scenen och rampljuset, och det är verkligen ingen dans på rosor.
Boken utspelar sig huvudsakligen i nutid men vi får även tillbakablickar när det kommer till huvudkaraktärens liv och hur hennes första möten blir med den större och mera internationella delen av musiken. Dessa tillbakablickar förklarar bra varför hon är där hon är och kanske även sättet hon är. Det blir lite av en psykologisk bit i berättelsen.
Författaren lyckats riktigt bra med att hålla uppe intresset på sättet som hon skildrar huvudkaraktärens vardagsliv om hur hon skall få familjelivet att fungera samtidigt som hon jagar sina drömmar. Samtidigt så får hon till en bra stämning när det kommer till spänningsdelen med mannen som överfaller kvinnor, det är ett bra knep att låta huvudkaraktären vara ovetandes men ändå visa för oss läsare.
Slutsumman blir en bra debut som bjuder på många element, författaren har i nuläget gett ut fyra böcker i serien och jag kommer absolut att läsa vidare.
Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar