söndag 1 maj 2022

Gabrielle Hipp Marchidan: Alla vägar bär till sanningen

Titel: Alla vägar bär till sanningen
Författare: Gabrielle Hipp Marchidan
Sidantal: 205
Förlag: Visto Förlag

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Kom med nu, du behövs. Det var vad han hade sagt till henne. Vad menade han egentligen med det? Dessa funderingar är inte de enda som far genom Frejas huvud. Drömmen om att bli antropolog och att vinna Jakobs hjärta en gång för alla upptar hennes tankar. Samtidigt kan hon inte fly undan det faktum att hon alltid känt sig udda. Dessutom dyker en underlig person upp och ber henne följa med för att hon behövs. Hon blir indragen i något som hon kämpar att få kontroll över.

Mina tankar:

Detta är författarens andra bok, den första heter Världens världar. Detta är en bok som jag skulle klassa som fantasy och då kanske urban fantasy eller magisk realism. Det står att den riktar sig till 12-15 men stället mig lite tvekande till det då den i vissa element känns som den riktar sig till en äldre grupp.

Boken är helt fristående och har ingenting med författarens tidigare bok att göra.

Nu vet jag inte om det var på grund av min förkylning som jag hade när jag läste boken som gjorde att jag fick svårt att ta till mig boken och få grepp om handlingen. Jag förstod handlingen men ändå kändes det som den samtidigt sakande form och rann ur mina händer.

Vi har en kärna till handling som kretsar mycket om miljömedvetenhet och miljöpåverkan. Jag antar att det är det som författaren vill väcka i läsaren. Men det var något i handlingen som jag inte kunde sätta fingret på som gjorde att jag inte kunde ta till mig det. Det var som om något saknades i strukturen när det kom till handlingen och uppbyggnaden av karaktärer och deras agerande.

Sedan vilken åldersgrupp som den riktar sig till. Språkligt och om man ser till karaktärerna så stämmer det nog med 12-15. Men så är den bitvis betydligt mera vuxen i sättet, vilket kanske inte är helt fel, de är många i den åldern som förstår mer än vad kanske en vuxen vill tro att de förstår.

Boken har absolut en del intressanta element i sig, lite av en skapelseberättelse där några människor blir något av gudar som skall återställa vad mänskligheten har gjort med jorden. Hade velat sig detta utvecklats och förklarat lite mera, samt lite mera logiska agerande från karaktärerna.

Svårt att säga om jag kan rekommendera den eller inte, men jag tycker absolut att man skall ge den en chans om man finner handlingen intressant.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Världens världar

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar