fredag 13 oktober 2017

Emil Haskett: Dit Du Inte Får Gå


Titel: Dit Du Inte Får Går
Författare: Emil Haskett
Sidantal: 364
Förlag: Fantasiförlaget

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

I en stad som en grupp ungdomar bor i finns det ett område som kallas Gamla Stan igenom den rinner Mörkån. Det går många rykten om område och man varnas om att besöka området. Det är rykten om att farliga personer bor där och till och med diverse väsen som enbart skall finnas i fantasin, men området lockar också med äventyr och sexuell frigörelse. Du tillåts att vara den du är. Ungdomarna ger sig dit en natt för att festa och se vad alla rykten verkligen handlar om, inget kommer bli det samma för dem.


Mina tankar:

Detta är Emil Haskett första bok om Mörkån som är tänkt att bli en serie fristående böcker. Den är i genre urban fantasy och riktar sig till äldre ungdomar och uppåt.

Boken har något drömskt och mystiskt över sig. Man har direkt från början en känsla av att området Gamla Stan är ett ställe där inte allt är som det skall. Folk bara berör det lite lätt men vill inte prata om det. Som om det är en tyst överenskommelse att inte tala om vad som händer där. Detta mystiska får ungdomar att vilja bege sig dit och uppleva äventyren som sprids mun från mun bland dem.

Det handlar inte enbart om vad som döljer sig i området. Det är även en bok om att vara ungdom och att försöka finna sig själv och vara på väg ut i vuxenlivet. Emil lyckats bra med att skildra olika familjeproblem som ungdomar kan tänkas ha. Han får en att känna för de olika karaktärerna och deras liv och kamp med känslor och andra inre demoner. Han berör många aktuella ämnen på ett sätt som är lätt att ta till sig.

Jag gillar hur författaren bygger upp en stämning i bakgrunden igenom hela boken för att långsamt bli mer och mer närvarande tills det kokar över. Det är en obehaglig stämning som ligger och puttrar och blommar ut till ett dramatiskt slutskede.

Språket är lätt att ta till sig och medryckande. Det är en intressant värld som målas upp, jag misstänker att detta är en första blick av vad för varelser som döljer sig i kvarteren i Gamla Stan. Jag tror att vi i kommande böcker kommer stöta på mycket nytt för oss och säkert ännu farligare saker. Skall bli intressant att följa denna series utveckling.

Kartonnage Bokus Adlibris
 
Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar