fredag 9 februari 2018

Helena Kubicek Boye: Innan Snön Faller


Titel: Innan Snön Faller
Författare: Helena Kubicek Boye
Sidantal: 331
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Anna Varga är nyutexaminerad psykolog och erbjuds tjänst på kliniken i Säter. Hon tvekar inte att lämna Stockholm bakom sig. Men något står inte rätt till på kliniken, kvinnan som hade Annas tjänst har spårlöst försvunnit, man avfärdar det med att hon hade gjort tjänstefel och lämnade sitt jobb, men rykten går. Någon stoppar även ner mystiska brev i Annas brevinkast. Hon blir nyfiken på innehåller i breven och börjar gräva i klinikens historia.

Mina tankar:


Innan Snön Faller är Helena Kubicek Boye romandebut, men inte hennes första bok, hon har tidigare skrivit några faktaböcker. Hon är utbildad psykolog och det är det hon har som grund till denna bok som är en psykologisk thriller.

Det är en spännande och snabb historia som byggs upp med korta kapitel. Den hoppar från person till person så att man får lära känna alla som spelar en roll i händelsen. Dock så läggs mest vikt på psykologen Anna då hon är huvudpersonen i denna berättelse.

Från början får man en känsla av att någon inte står rätt till på kliniken. Det ligger en mystik över det hela. Utan att avslöja för mycket så verkar det som om det finns en del hemligheter och konspirationsteorier. Och det är just detta som byggs upp och hintar som saker som kommer att spela stor roll i kommande böcker, för som jag förstått så finns det tankar om att göra detta till en serie av böcker. Vilket jag gärna välkomnar då denna var riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig.

Miljön i kliniken med psykiskt sjuka personer och korridorer är perfekt, den lägger på extra spänningen. Sedan finns det en oklarheten vart gränsen går mellan det normala och vansinnet. Vem är verkligen normal och sjuk, mentalt sett och vilka är det som bestämmer detta? Författaren är som sagt utbildad psykolog och har jobbat på just kliniken i Säter och utan att ha någon egen kunskap inom den psykiatriska vården så kändes den väldigt äkta. Säkert har en del saker ändras för att kunna passa bättre berättarmässigt, oavsett så är detta en spännande bok och jag rekommenderar den till alla som vill ha en lättläst och medryckande thriller. Jag hoppas på att snart få göra ett nytt besök på kliniken i Säter.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar