fredag 2 februari 2018

Mikael Mansén: Guds Synd


Titel: Guds Synd
Författare: Mikael Mansén
Sidantal: 294

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

Den unge antikhandlaren Jona lever det vilda livet i 1890-talets London. Han råkar väcka en gammal vampyr ur sin dvala. Vampyren angriper Jona och dödar honom nästan men väljer att förvandla honom till en vampyr. Jona tvingas hjälpa vampyren att anpassa sig till den nya främmande världen som vampyren har vaknat upp till. Jona slits mellan att behålla mänskligheten eller låta monstret inom honom bryta ut helt.

Mina tankar:

Guds Synd är mitt första möte med Mikael Manséns skrivande, han har även boken Elin och ett antal noveller. Detta är en vampyrroman som går tillbaka till rötterna där vampyrer inte skiner och är goda. Det är en naken och brutal berättelse som målas upp och den är inte rädd att beskriva blod och våld.

Tankarna går direkt tillbaka till Bram Stokers Dracula där vampyrer kan ha begära och ha känslor men i grunden är de ändå onda och brutala. Den liknar också Anne Rice böcker om vampyren Lestat då även i denna bok så har huvudkaraktären, Jona, en del filosofiska tankebanor och livsbejakande agerande. Han slits mellan människan och monstret inom sig, vad som är rätt och vad som är fel, begäret efter blod blir ett gissel för honom.

Det är en mörk och smutsig tid som den utspelar sig i och det tillför en del av stämningen. Språket är lätt att ta till sig och det är intressant att följa Jona hur han ändrar sig då han blir en vampyr. Man fångas av berättelsen och vill gärna läsa mera. Så alla som gillar Dracula och Anne Rice borde kolla upp denna bok då den rör sig i samma stil.

Pocket Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar