tisdag 27 november 2018

Nils-Petter Löf: De Sovande


Titel: De Sovande
Författare: Nils-Petter Löf
Sidantal: 362
Förlag: Whip Media

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Vintern tar ett hårt grepp om Ånge och tvisterna mellan kaos och ordning fortsätter. Anhängarna till kaos blir allt mer våghalsiga. Någon smider planer och får John att göra en sak som kanske inte leder till den bästa utgången. Vad eller vem är det som döljer sig i skuggorna och drömmarna? Hemligheter kommer att avslöjas.

Mina tankar:

Detta är andra boken i serien Sovande Krigare, den första heter De Andra, läs här vad jag tyckte om den. Det är en urban fantasy som riktar sig till äldre ungdomar och uppåt. Då det är en serie så skall man ha läst den första innan man läser denna.

Detta är som sagt andra boken och den tar vid där första slutade. I den första boken blev vi presenterade för de olika karaktärerna och den värld som döljer sig i drömmarna. Vi fick även reda på de två sidorna kaos och ordning som har en maktkonflikt, samt den neutrala sidan balans som verkar vara en liten sida men ändå spelar en stor roll i det hela.

I denna boken så får vi följa med ännu längre in i konflikten och en del saker förklaras ännu mera. Man funderar lite vad huvudkaraktären, John, har för roll i det hela. Man anar att det är ytterligare något mera som döljer sig som ännu inte förklarats. Som varför han så sent fick veta om den andra världen när andra har växt upp med den. Man får reda på en del saker i denna boken och man anar att Johns öde, eller vad man skall säga, kan komma att vara något som spelar en stor roll.

Språket är som i den första riktigt bra och medryckande. Handlingen flyter på bra och är spännande, den vill inte släppa taget om läsaren och man vill veta vad som kommer att hända i nästa kapitel, det blir svårt att lägga ifrån sig boken innan den är slutläst och då vill man gärna redan ha nästa bok för att få reda på mera vad som döljer sig i denna värld.

Det är en riktigt bra uppbyggd värld som Nils-Petter har skapat. Det känns att världsbygget är genomtänkt och man tror på det. Det känns att det finns en bakgrund och att en del saker har hänt i denna värld som vi bara fått hintar om. Detta gör att den känns levande och ännu större än just den bit av historien som vi får ta del av i denna berättelsen.

Vet inte hur lång denna serie kommer att bli men jag ser verkligen fram emot att läsa alla hur många det än blir, jag vill verkligen veta hur det skall sluta. Man lägger ifrån sig boken med en känsla av att vilja ha mer.


Kartonnage Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar