lördag 2 december 2017

Nils-Petter Löf: De Andra


Titel: De Andra
Författare: Nils-Petter Löf
Sidantal: 364
Förlag: Whip Media

Ett recensionsex från förlaget/författaren, tackar så mycket.

Handling:

John börjar på gymnasiet i Ånge och flyttar till en egen lägenhet för att ha närmare till skolan. Dagarna innan han börjar skolan får han uppleva att världen är så mycket mera än det som syns för ögat. Det finns en annan värld som vissa med förmågan kan besöka i drömmarna, John är en av dessa utan att ha vetat om det. En värld i en ständig kamp mellan ordning och kaos uppenbarar sig för honom.

Mina tankar:

De Andra är Nils-Petter Löf debutbok och det är första boken i en serie. Det är en urban fantasy och riktar sig till äldre ungdomar och vuxna då den är mörk i handlingen.

Med det samma som jag börjar läsa den så går tankarna till Engelsforstrilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, men även till Phillip Pullmans serie Den Mörka Materian. Så de som gillade dessa serier tror jag kommer att gilla även denna. Jag tror att liknelserna till dessa serier har lite med att göra att personerna binder sig till djur och dessa djur spelar en stor roll. Men den känns inte som en kopia av dessa utan jag tycker att den står sig bra på egna ben och Nils-Petter målar upp en intressant värld där drömmar är mer än bara drömmar.

Skolmiljön gör att tankarna även går till Harry Potter. Det är inte magi och varelser som det är i Potters värld men det är vissa element i De Andra som gör att man drar liknelser till en viss del av serien.

Nils-Petter målar upp en bra bild om hur det är att vara ungdom på väg att ta steget in i vuxenvärlden. Tiden då man skall försöka finna sig själv och känner sig för det mesta bara förvirrad och överväldigad av alla beslut som står framför en.

Språket är bra och rakt på sak, målande och man blir fångad av historien. Det är som jag sa en ständig kamp mellan ordning och kaos, de två grupper som man tillhör om man är av de som kan befinna sig i drömmarna. Men igenom berättelsen så ligger det en annan dold ondska som hotar hela tillvaron med deras värld. Vad det riktigt är sägs aldrig rakt ut och man ser bara glimtar av det. Nils-Petter bygger upp spänningen bra och när boken är slut så känner man en känsla av att vilja veta mera. Jag kommer absolut att läsa de kommande böckerna i serien.

Kartonnage: Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar