torsdag 23 maj 2019

David Baldacci: Lång Väg Till Rättvisa


Titel: Lång Väg Till Rättvisa
Författare: David Baldacci
Sidantal: 411
Förlag: Bokfabriken 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

När Atlee Pines var sex år blev hennes tvillingsyster, Mercy, kidnappad av en okänd man. Han valde mellan de två med en ramsa. Atlee återsåg aldrig sin syster och fick aldrig reda på vad som hände henne. Tre decennier senare jobbar Atlee för FBI:s Arizona-avdelning med ensamt ansvar för Grand Canyon. När en turist försvinner spårlöst djupt inne i Grand Canyon kallas hon in för att leda utredningen.

Mina tankar:

Lång Väg Till Rättvisa är den senaste översatta boken (kommer ytterligare två till översättningar i år) av den mycket produktiva författaren David Baldacci, som sedan debuten med Absolut Makt 1996 har gett ut ungefär fyrtio böcker.

I denna bok möter vi en ny karaktär och detta är starten på en ny serie. Atlee Pine är en kvinna som går lite utanför normen. Då hon är före detta tyngdlyftare är hon kraftig och lång, hon har även ett mörker inom sig, en skuldkänsla över att det var hennes tvillingsyster och inte hon som blev kidnappad som barn. Detta har fått henne att känna att hon måste göra rätt här i världen inte bara för hennes skuld utan även för sin syster. Hon är en stark karaktär både fysiskt och psykiskt på detta sätt. Hon låter sig inte köras med och är lite av en ensamvarg som vill göra saker på sitt sätt, därför har hon valt en avdelning som hon jobbar ensam på.

Det jag misstänker kommer vara den röda tråden igenom denna serie är just kidnappningen av hennes tvillingsyster. I början av denna bok har hon fått upp några ledtrådar om vad som kan ha hänt systern. Denna skuld som hon känner gör henne till en mångbottnad karaktär och elden som driver henne att fortsätta med det hon sätter sig till att göra.

Att hon är en ensamvarg betyder inte att hon är totalt ensam, hon har även en trogen kollega i sin sekreterare Carol Blum som även hon är lite av en annorlunda karaktär. Hon är en tuff äldre kvinna som säger precis det hon tycker. Hon är en riktig färgklick.

Nu är det ett tag sedan jag läste en bok av David Baldacci, det var cirka tio år sedan men när jag läser denna så känner jag med detsamma igen stilen. Han rör sig som vanligt bland agenter eller annat rättsväsen och ofta finns det en konspiration av någon grad. Precis så är det även i denna och jag tror att om man gillat hans tidigare böcker så kommer man även att gilla denna. Jag misstänker att det går lite på automatik för honom nu när han skriver böcker då han verkligen har fått in rutinen och att han håller sig till samma områden i dem. Men det fungerar och underhåller för stunden som man läser boken och det är en intressant karaktär vi har i Atlee Pine som sticker ut en del.

Det känns även att han gör ett bra arbete när det kommer till miljöer för han beskriver verkligen Grand Canyon ingående och man kan verkligen känna denna unika miljö, dock misstänker jag att det är svårt att ta till sig verkligen hur mäktig detta område är. Men man får i alla fall en aning.

Jag ser fram emot fler böcker med Atlee Pine och under tiden jag väntar på den har jag planer på att ta igen de böcker jag har missat att läsa under dessa tio år som jag inte läst någon Baldacci.

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar