torsdag 10 februari 2022

Joseph A. Davis: Spegelbilden

Titel: Spegelbilden
Författare: Joseph A. Davis
Sidantal: 282
Förlag: Stevali

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Julia och Edvin rusar iväg till Tusenvärld så snart de hör de ödesdigra nyheterna om att deras vän Kasirs liv svävar i fara. Men mörkret som lurar i Tusenvärlds vackra domäner har tagit nya, lömska former, och barnen blir tvungna att pröva sina nyfunna krafter mot fiender och faror som de aldrig kunnat föreställa sig.

Medan de söker desperat efter ett sätt att hjälpa Kasir drabbas Julia av märkliga drömmar om en spegelvänd värld där de skugglika fördunklarna har lyckats ta sig in genom huvudstadens murar. Men är det bara en dröm, eller är det någonting mycket mer allvarligt? Och går det att lita på den mäktiga främlingen som erbjuder sig att vägleda henne genom denna spegelvända värld?

Mina tankar:

Om jag har rätt i ordningen så är detta Joseph A. Davis sjätte bok, han har redan kommit med sin sjunde och den åttonde kommer senare i år. Detta är den andra boken i fantasyserien Kampen om tusenvärld, som inleddes med Dunkelstjärnan. Det är en fantasy, mer specifik portalfantasy, som riktar sig till ungdomar i åldern 12-15, men kan absolut läsas av äldre som gillar genren.

Då det är andra boken i en serie så skall man ha läst den första innan man har läst denna, boken tar vid där den första slutade. Det finns bitar som friskar upp ens minne om det var ett tag sedan man läste den första.

Boken är lättläst men har ändå ett fylligt språk som gör det levande. Det är bra fart i handlingen och författaren bygger vidare på det som han startade i första boken. Vi som läsare får veta mera om världen men även mer om karaktärerna som vi lärde känna i första delen. Vi får ta del av några av bikaraktärernas bakgrunder och förstår dem bättre samt att det ger dem ett mera djup och de blir mera levande.

För en ungdomsroman så tycker jag att författaren lägger sig på rätt nivå när det kommer till fart i handlingen kontra gå mera på djupet och lyfta fram de olika sakerna som han vill säga. Detta gör att gruppen som den riktar sig till inte tappar intresset då den varken blir seg eller för den delen känns ytlig. En pluspoäng är ju författarens fantasi i att skapa egna världar och göra dem levande, gillar man fantasy så kommer man inte bli besviken.

Har man läst författarens tidigare böcker och gillat dem så kommer man att känna igen sig även i denna. Jag känner av en berättarglädje i författarens språk som lyser starkt i handlingen. Har läst hans tidigare böcker och uppskattade dem och denna var inget undantag. Jag rekommenderar den till alla som vill ha lite lättsammare fantasy som ändå har ett djup, även om den riktar sig huvudsakligen till ungdomar så kan man även som äldre läsa den och känna att får ut något av den. Jag ser fram emot att läsa hans nästa bok.

Omdömen om andra böcker av författaren:

Markus Av Trolyrien (Markus Av Trolyrien #1)
Verarnas Drottning (Markus Av Trolyrien #2)
Xirianas Gåta (Markus Av Trolyrien #3)
Dunkelstjärnan (Kampen Om Tusenvärld #1)
Lögnspiran (Marduriens Ljus #1)

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar