fredag 31 mars 2017

Gustafson & Kant: Singöspionen


Singöspionen skriven av Anders Gustafson & Johan Kant och utgiven av Bokfabriken är den första delen i en serie av tre (men fler böcker kommer att komma med huvudkaraktären). Det är en lättläst deckare, och kan bara hålla med andra när de skrivit att det är en mysig och bra bok att läsa på stranden. Den är spännande men inte våldsam, som någon skrev saltstänk istället för blodstänk. Tempot i boken är lagom snabbt, det händer något hela tiden men man blir inte överöst med olika saker, det puttrar på fint.

Huvudkaraktärerna lär man känna väldigt snabbt och man fattar lätt tycke för dem. Miljön är charmig och mysig. En sommar i skärgården känns som en perfekt skådeplats där både grillkvällar och brott kan utspela sig tillsammans i harmoni.

Har läst att en del klagat över att man redan i första kapitlet får reda på mordoffret och vem som är mördaren. Tror att de har missat att detta är inte en deckare i "Vem var mördaren?"-genren, mordet spelar roll, men det är en större händelse som skall nystas ut. Ser detta lite som en blandning av deckare/polis-thriller och spion/militär-thriller med fokus på polisarbetet.

Jag kommer att absolut läsa de andra böckerna också.

Adlibris Inbunden Pocket

Följ mig på facebook
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar