tisdag 4 april 2017

Mikael Strömberg: Vätten


Vätten är författaren Mikael Strömbergs debutbok. Det är en skräckbok som rör sig i folktrons värld.

Språket är bra, det sticker kanske inte direkt ut, men det fungerar. Handlingen flyter på bra och precis i den takten som känns rätt när det kommer till en skräckbok. Skrämselfaktorn är kanske inte så hög men blod finns det gott om.

När det kommer till karaktärerna så kände jag inte direkt någon sympati för fadern i familjen. Nu vet jag inte om det var så författaren tänkte sig. Men från början så känner man att att fadern, med sin bestämda åsikter att allt måste gå enligt hans pipa, och hans humörsvängningar inte direkt gör honom till en helt sympatisk person. Men det kanske är så det skall vara också, denna egenskap driver honom mer och mer till en manisk jakt på sanningen vad som hände den kvällen som de körde hem.

För själva vätten bygger Strömberg upp en bakgrund som nystas upp lite efter hand ju mera in i boken man kommer. Dock så i slutändan lurar man kanske på vad var det för varelse egentligen.

För de som läst en annan svensk skräckförfattare så finns det en rolig liten sak som nämns i farten. Säger inte vad utan det är upp till läsaren att hitta.

En varningens ord är att den troligtvis innehåller en av de värsta scener man kan tänka sig. Och misstänker om man är förälder så är den ännu mera skrämmande.

Bokus E-bok
Adlibris E-bok
(Den har några år på nacken så ingen bokhandel har den i tryckt version kvar)

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar