tisdag 2 maj 2017

J.K. Rowling: Harry Potter Och Det Fördömda Barnet


Harry Potter Och Det Fördömda Barnet är ett manuskript för en teaterpjäs skriven av J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne utgiven av Rabén & Sjögren.

Ett varningens ord är att detta är ett manuskript och inte en vanlig bok. Det betyder att det är så gott som enbart repliker och näst intill inga miljöbeskrivningar eller vad karaktärerna tänker och känner. Så en del kanske inte gillar upplägget i boken.

Det gick snabbt att ta sig in i denna annorlunda och avklädda berättelse. Den gick väldigt snabbt att läsa då det, som sagt, är så gott som endast repliker. Det är ens egen fantasi som får måla upp miljöerna och känslorna med hjälp av några stödord som står i raderna mellan replikerna.

Själva handlingen grabbar tag i en och det är ett kärt återbesök man gör i Rowlings värld. Det är en mörkare berättelse och många karaktärer har sina inre demoner som de måste lära sig att leva med.

Det är absolut ingen dålig bok i mitt tycke, men jag hade hellre sett att Rowling hade gjort en vanlig bok av denna handling så att man hade fått med alla trevliga miljöbeskrivningar och karaktärer, samt att man hade fått suga på handlingen lite längre. För som nu hände det kanske lite väl mycket på den korta tiden det tog att läsa boken. När det hände mycket och var lite prat så fick man kanske lite svårt att få en helhetsbild över scenerna.

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar