tisdag 26 december 2017

Jakkin Wiss: Skuggornas Folk


Titel: Skuggornas Folk
Författare: Jakkin Wiss
Sidantal: 350
Förlag: Andra Världar

Handling:

Ann skall med sina föräldrar bo i landet Dagronien i ett år. Men ett meddelande når dem att landet är i fara och då måste tidigarelägga sina planer. När de kommer dit så är hela landet i kris. Gideon är försvunnen, på Skuggornas Ö flyr folket och isjättarna rustar för krig och beger sig mot Dagronien.

Mina tankar:

Detta är andra boken i serien Sagan Om Dagronien, första boken heter Drakjägarens Flicka, läs här vad jag tyckte om den. Den tar vid strax efter första boken, det har bara gått några månader. Det är en direkt fortsättning så man skall läsa den första boken först.

Man kastas rätt in i handlingen. Det är ett land i kaos som man möter. Denna är lite mörkare och det är allvarligare situationer som personerna hamnar i. Handlingen känns lite mera vuxen och istället för att som i första där en liten flicka får uppleva ett magiskt land så blir det ett större djup i handlingen.

Tycker att språket är lite mera bearbetat än i första boken. Man får även lära känna karaktärerna på en djupare nivå, som deras tankar och känslor, som gör att de blir mera levande. Det är som sagt en mera allvarligare handling men humor finns där precis som i första boken.

Rekommenderar denna till alla som läst och gillade första delen i serien. Rekommenderar hela serien till alla som vill läsa fartfyllda äventyr fylld med magi och humor. Jag hoppas på flera böcker i denna serie.

Inbunden: Verkar bara finnas på förlagets egen sida.

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

1 kommentar:

  1. Läsvärda recensioner du skriver! Jag undrar ofta om en fantasybok passar bäst för barn (typ före tonåren) eller om även vuxna kan gilla den. Ibland kan man se det på omslaget men inte alltid.

    SvaraRadera