söndag 31 december 2017

Love Kölle: Ingrid


Titel: Ingrid
Författare: Love Kölle
Sidantal: 187
Förlag: Swedish Zombie

Handling:

Ingrid är en rar tant som jobbar som församlingsassistent inom Svenska Kyrkan i Linköping. Men på nätterna håller hon på med nekromanti. Hon vill knäcka gåtan om evigt liv och har planer på att återuppväcka biskopen Magnus Benedictus som levde under digerdödens tid och enligt ryktena hade svaret.

Mina tankar:

Det går undan från första sidan, istället för att få allt förklarat så får man bara acceptera och läsa mellan raderna vad det är som ligger till bakgrund till denna handling. Språket och handlingen är avskalat och rakt på sak, inga omskrivningar här. Jag gillade det att författaren har valt att inte förklara alla olika regler som kan röra sig inom konsten nekromanti. Det är lätt att acceptera att saker är som det är utan några förklaringar. Det enda man behöver acceptera är att nekromanti och andar existerar så har man ett fartfyllt äventyr framför sig.

Det sparas inte på det köttiga och det blodiga och för den delen andra kroppsliga vätskor. Den är i sina stunder brutal och våldsamt, så de som inte gillar detta kanske borde hålla sig borta från boken.

Kan tycka att den kanske var i allra kortaste laget och att när den väl tar fart så är den över. Men som jag förstått det så kommer det att komma flera böcker och man kan se denna som ett första avsnitt i en längre serie. På det sättet är det en bra inledning till denna värld med nekromanti och andar. Ser fram emot att läsa mera om Ingrid och nekromantins värld.

Pocket Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar