onsdag 26 september 2018

Peter Lindmark & Jimmy Lindgren: Förrädare

Titel: Förrädare
Författare: Peter Lindmark & Jimmy Lindgren
Sidantal: 391
Förlag: Lind & Co

Handling:

Den före detta Säpoagenten Nicholas Warg återvänder till Sverige efter sex år som legosoldat för Blackwater. Han skall hjälpa till med ett jobb för att få loss pengar för att kunna leva i fred. Men allt går inte enligt planerna och Nicholas dras in i ett spel med livet som insats och han tvingas välja vart hans lojalitet ligger. Frilansjournalisten Lova, som har jobbar med Nicholas, och hennes son blir även indragen i intrigerna.

Mina tankar:

Detta är författarparet Peter Lindmark och Jimmy Lindgrens debutroman. Denna kom 2015 och de har skrivit två uppföljare, Gränsland (2016) och Brännpunkt (2018), om Nicholas Warg.

En av författarna, Peter Lindmark, har jobbat med Johan Falk-filmer och det är lite där man hittar likheter med denna bok. Den rör sig ungefär i samma värld, det handlar om den undre världen och om infiltration i den. Nicholas Warg har lite smått drag av en anti-hjälte då han tagit på sig ett inte helt lagligt jobb för att tjäna pengar, dock så har han i sig en ärlighet och heder som gör att han inte riktigt blir den där anti-hjälten. Han blir mera en som har kommit bara lite snett här i livet på grund av diverse saker.

Boken är uppbyggd av korta kapitel med ett snabbt tempo. Detta är ett väl inarbetat teknik när det kommer till spänningslitteratur. Det gör att man bara skall läsa ett kapitel till, vilket man gärna gör med denna bok för det är en spännande och bra handling som författarparet målar upp. Språket flyter på bra och är lätt att ta till sig.

Nicholas Warg blir en intressant karaktär och han får uppenbart mest uppmärksamhet då han är huvudpersonen i berättelsen. Jag gillar att han inte är den där odödlige personen om klarar av allt, han har problem som gör att han inte fungerar alltid. Men även karaktärerna runt omkring honom, som Lova och säpoagenten Diana, får sin del också. Det byggs upp på ett bra sätt deras bakgrunder med varandra.

Jag rekommenderar den till alla som gillar handlingar i stil med t.ex. Johan Falk, Snabba Cash. En bra debut och jag ser fram emot att möta Nicholas Warg igen i de andra böckerna för författarna har skrivit.

Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar