fredag 19 april 2019

Filip Forsberg: Genesis


Titel: Genesis
Författare: Filip Forsberg
Sidantal: 366
Förlag: FF Förlag 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. 

Handling:

Tre försvunna legendariska ryska skatter. En utomjordisk hemlighet som kommer att förändra världen. Tre månader efter att mänskligheten etablerade kontakt med de mystiska och intelligenta kloten är planeten fortfarande hårt pressat av ökad miljöförstöring och tilltagande överbefolkning. På Månen och Mars registreras oförklarliga seismiska aktiviteter och man gör allt för att hitta orsaken. Jonathan Jarl, agent inom Bärnstensgruppen, får i uppdrag att finna ett förvunnet historiskt föremål, men han är inte ensam om att leta efter objektet.

Mina tankar:

Detta är andra boken om Jonathan Jarl och Bärnstensgruppen, en grupp som arbetar med att hitta förvunna eller stulna historiska föremål och återbära dem till de rätta ägarna. Det är en thriller som utspelar sig i en framtid som är hårt drabbad av miljöförstöring. Den första boken heter Tabula Rasa, läs här vad jag tyckte om den.

Man kan om man vill läsa denna utan att ha läst den första boken, men jag rekommenderar att man läser dem i ordning för att få ut det mesta av handlingen då saker om började i första boken spelar stor roll i denna.

Det är fartfyllt och det är många saker som händer. Den hoppar fram och tillbaka en del mellan olika platser och karaktärer men det blir aldrig komplicerat så att man inte hänger med i svängarna. Som jag skrev om första boken så går tankarna lite till Clive Cussler med sin hjälte och äventyrare Dirk Pitt som åker runt i världen. I denna så har även andra karaktärer än Jonathan Jarl stora roller att spela i handlingen. Jag tänker lite även på Tom Clancy och Robert Ludlum där diverse spioner och agenter finns med i en intrig där ett ständigt maktspel i kulisserna pågår. Allt detta plus att den utspelar sig i framtiden gör att vi får en äventyrlig thriller med drag av science fiction.

Det finns en del tankegångar i denna bok om mänsklighetens nästa steg i sin utveckling och om hur vår väg in i framtiden kan komma att bli. Likt andra böcker som utspelar sig en bit in i framtiden så kastar den ut smulor som skall väcka läsaren till att börja tänka om hur världen mår nu. Den är inte djupt filosofisk eller propagerar för något men elementen finns där, den är dock ändå i grunden en spännande berättelse.

Miljöerna med dessa stora och från yttre världen så gott om isolerade megakomplex är bra platser för denna handling. De känns inte så långt borta och man köper det som en trovärdig utveckling, speciellt om vädret ändrar sig till mera naturkatastrofer. Det skall bli spännande att se hur denna version av framtid kommer att ta sig i kommande böcker, för jag tror inte det är slut på historien med denna bok.

Häftad Bokus Adlibris 
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur    
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar