söndag 2 juni 2019

Carina Drätting: Dödlig Konsekvens


Titel: Dödlig Konsekvens
Författare: Carina Drätting
Sidantal: 489
Förlag: Visto Förlag 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

När Lena och Torsten Klingbergs dotter inte kommer hem efter en fest och senare hittas död, krackelerar deras liv fullständigt. Allt som Lena mödosamt och målmedvetet byggt upp under många år är ingenting värt längre och raseras bit för bit. Hon går från att vara en betydande stöttepelare i samhället, till att bli en hämndlysten människa som väljer att ta lagen i egna händer.

Mina tankar:

Detta är Carina Drätting debutroman, hon har tidigare medverkat några antologier. Detta är en thriller som tar upp en del aktuella ämnen.

Det är inte en deckare i den stilen att det är ett mysterium om vem som har skadat och dödat dottern. Redan från början får vi som läsare reda på det. Det är inte i den frågan som spänningen ligger i denna bok. Det är mera en thriller istället för deckare då den fokuserar på efterspelet och vilka konsekvenser en handling kan få. Vilka som blir drabbade och på vilket sätt.

Den börjar väldigt starkt och drar in en i spänningen med detsamma. Det är många känslor som spelas upp och man känner dem allihop. Det är sorg och förtvivlan i att förlora ett barn. Skuldkänslor från förövaren. Det är mörk och smärtsamt beskrivet och riktigt bra beskrivet. Det är som man verkligen är där med personerna, det är en bra närvaro i berättarstilen.

Utan att avslöja för mycket av handlingen så tar den efter ett tag en vändning. Den utvecklas till en slags hämndthriller och den går ifrån sin smärtsamma närvaro av förlust till ett begär av hämnd och vrede. Detta känns rätt så nytt i svenska deckare och thriller. Den tar upp ett hemsk och säkert ett aktuellt ämne som man som gemene man inte vet så mycket om. Det är nog större problem än vad man tror.

Att Lena utvecklas till en hämnddriven person som lyckas med en hel del saker känns kanske lite otroligt. Men jag köper det, det är en spännande och lite ovanlig utveckling på en karaktär. Det är ändå fiktion som man läser och då är det fritt ut att ta ut svängarna lite.

Det är ett bra språk i boken som är lätt att ta till sig. Miljöer och karaktärer är bra uppbyggda och presenterade som gör dem till unika röster. Handlingen är bra uppbyggd och får en att bry sig om personerna och man vill fortsätta läsa för att veta hur allt kommer att sluta. Spänningen byggs upp på ett bra sätt och håller sig igenom hela boken. Jag hoppas på att det kommer att komma fler böcker av Carina Drätting för detta var en riktigt bra debut som lovar gott om framtiden.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar