torsdag 7 maj 2020

Gunnar Södergren: Ett Glas Efter Midnatt

Titel: Ett Glas Efter Midnatt
Författare: Gunnar Södergren
Sidantal: 251 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

I Sverige lever och verkar Måndöttrarna – en organisation som tränar och samordnar Sveriges magiker och ser till att allmänheten förblir ovetande om deras – och det övernaturligas – existens. En sen höstkväll hittar Måndottern och mentalisten Estrid ett lik på en av Malmös gator och Sara Henley, en av Måndöttrarnas högst uppsatta magiker, kallas till platsen. Någon med magisk begåvning ligger bakom mordet och Sara åläggs uppdraget att hitta den skyldige. Tillsammans med Estrid och polisen Hassan utreder Sara om det är en magiker eller en varelse som utfört dådet och vad som var syftet med mordet. Under undersökningen får de veta mer om Malmös övernaturliga undersida än de kanske skulle önska och riskerar att få sedan länge falnade konflikter att flamma upp.

Mina tankar:

Detta är Gunnar Södergrens debutroman och det är en fantasybok, i undergenren urban fantasy, som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Detta är som sagt en urban fantasy, en fantasy som utspelar sig i vår värld och i nutid. Men det är inte bara en fantasyberättelse, det är även en slags deckare, i den bemärkelse att det är några magiker som jobbar för en organisation där man utreder brott som magi är inblandad i. Just i detta fall så hittar man en person död, troligen mördad av magi.

Jag gillar världen som byggs upp här. Det är vår värld men den döljer sig så mycket mer, det finns magiker samt så finns det många olika väsen, det är allt från vampyrer till olika varelser från folktron. Det är vinkeln med folktron som jag gillar när det kommer till uppbyggandet av denna version av världen. Det finns mycket att ta av så världen kan växa sig hur stor och fantasifull som helst. Ser fram emot att se vad som kommer att dyka upp längre fram i serien.

Boken innehåller karaktärer som är intressanta, man får dock inte veta så jättemycket om dem men man blir nyfiken på vad de har för bakgrund. Jag hoppas på att i kommande böcker få lära känna dessa karaktärer mera och vad det är som gör dem till just dem.

Språket är lättsamt och det har en känsla av modern ton (kommer inte på något annat sätt att beskriva det) då det används lite engelska ord, speciellt i karaktärerna när de säger något. Författaren har fått till en spännande och intressant handling.

Det är en intressant debut och jag ser potential i att författaren kan växa tillsammans med sin värld. Jag ser fram emot nästa fall för Sara Henley och de andra.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar