tisdag 5 maj 2020

Max Klintman; Den Vedervärdiga Mardrömmen


Titel: Den Vedervärdiga Mardrömmen
Författare: Max Klintman
Sidantal: 192
Förlag: Visto Förlag 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

Camilla Malm flyttar till den lilla skånska byn Gårdsby för att byta livsstil och skriva klart sin roman. Men det är något som inte stämmer. Ett mörker ligger som en hinna över invånarna och det tar inte lång tid innan den första olyckan drabbar henne.

Carl Starck har bott i Gårdsby hela sitt liv. En sommarmorgon vaknar han upp utomhus utan kläder och snart gör fruktansvärds mardrömmar det omöjligt för honom att sova. Han upptäcker dolda hemligheter från sin släkts historia och inser att han har en mörk sida inom sig.

Mina tankar:

Detta är Max Klintmans andra bok, den första heter Den Mörka Flykten och är en slags dystopisk katastrofscenario i en nära framtid. Denna däremot är en mix av spänningsroman och skräck.

Det är en rapp berättelse, den är avskalad och det händer något hela tiden. Bara några sidor in så stöter vi på något som man bara kan anta är något övernaturligt som drabbar den ena huvudkaraktären, Camilla. Det kommer oväntat snabbt och tagen på sängen och man rycker till lite. Det väcker också ens funderingar på vad det är som verkligen händer.

Efter några kapitel så byter boken handling och vi hoppas till Carls berättelse. Denna väcker också tankar om att det är något övernaturligt som händer honom. Vi är lika förbryllade som honom i hans jakt på varför han vaknar upp flertalet gånger utomhus helt naken, och vad är det för hemska drömmar som han har, som känns så verkliga för honom? Mina tankar gick i en bana men om det var rätt bana eller inte fick jag inte reda på förrän upplösningen på just hans berättelse kom.

Jag gillar den snabba stilen i berättandet. Den passar bra till denna handling, den är som sagt avskalad och håller sig väldigt nära huvudkaraktärerna. Vi får inte reda på så mycket om vad det är som verkligen pågår. Det kommer i små bitar under resans gång.

Det är ett bra och lättsamt språk som flyter på bra, det är lagom med beskrivningar så att man får miljön klar för sig. Jag gillar stämningen i boken, den osar av skräck och övernaturligt, men ändå är man inte helt säker på om det är det som pågår eller något annat. Bra av författaren att hålla denna ovisshet uppe på detta sätt så att man som läsare blir nyfiken på att läsa mera.

Det var en spännande bok och jag ser gärna fler böcker av Max Klintman, smart att mixa lite olika genre.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Den Mörka Flykten

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar