torsdag 21 december 2023

Camilla Linde: Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysteriet och piratbestyr

Titel: Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr
Författare: Camilla Linde
Sidantal: 65
Förlag: Whip Media

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Baksidestext:

Rymdpiraten Snack Parrow har fått ge upp sitt piratande och startar istället en rymdbyrå för att lösa mysterier.

Av en slemmig humfurk köper han ett rymdskepp med kristallkrona för att kunna resa mellan galaxerna. Ett skeppsspöke blir kapten eftersom han själv inte kan köra skeppet.

Tillsammans med kompanjonen Flax drar de ut på äventyr. Men resan blir kort, för rymdbaljan går sönder. De måste till Skrotplaneten för att skaffa reservdelar. Men Skrotplaneten vaktas av universums farligaste varelser: Robotkaninerna.

Ska de lyckas komma levande därifrån?

Mina tankar:

Detta är den första delen i barnboksserien om Snack Parrow. Den riktar sig till åldersgruppen 6-9 och kom ut för första gången 2016 men kom 2021 ut i en ny utgåva då med färglagda illustrationer. Det har kommit ut än så länge fem delar i serien.

Det är en lättläst bok, vilket är rätt så underförstått då den riktar sig till barn som kanske precis har lärt sig att läsa. Den är dock väldigt underhållande och jag som vuxen kände att det var en avkopplande lässtund som även jag med ett vuxet sinne kände att jag fick ut något av läsningen.

Denna första del i serien kan ses som en presentation av karaktärerna och deras situation. Vi möter här Snack Parrow som vill köpa ett eget rymdskepp och åka runt i rymden. Dock så är det kanske inte så lätt som han tror, då han är rätt så godtrogen och får ett skepp som nätt och jämnt håller ihop, på deras första resa så kommer de inte långt innan delar av rymdskeppet går sönder. De blir tvungna att försöka hitta reservdelar som visar sig endast finnas på en farlig planet.

Det är lätt att följa med i handlingen men den är samtidigt finurlig i hopknuten. Det är med en stor berättarglädje som författaren bjuder med sina läsare på ett äventyr som jag verkligen tror går hem hos målgruppen som den riktar sig till. Den bjuder på fantasi, humor och spänning, allt i rätt doser för att få ett barn att fortsätta läsa och inte tappa intresset.

Boken är som sagt en presentation över denna värld som författaren skapat, det är en slags teaser som skapar mersmak och när man har läst ut denna så vill man med säkerhet läsa nästa bok i serien för att se hur det kommer att gå för våra karaktärer.

Jag rekommenderar denna till alla barn som gillar rymdäventyr, den är perfekt som en första bok att läsa om man vill ge sig på att läsa själv och jag tror även föräldrar som högläser för barn kommer att finna boken underhållande, speciellt om man har en förkärlek till rymden.

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar