måndag 17 april 2017

Gustafson & Kant: Mordbrännaren


Mordbrännaren, utgiven på förlaget Bokfabriken, är Anders Gustafson och Johan Kant andra del i Singöserien, första heter Singöspionen, läs här vad jag tyckte om den. Den sägs vara fristående och man kan säkert kasta sig på andra delen utan att ha läst första. Men det är ingenting jag skulle rekommendera. Det är många stora händelser från första boken som direkt fortsätter i andra boken, fast man får det lite snabbt förklarat för sig så vinner man på att ha läst första boken först.

Andra boken fortsätter precis som första boken att vara spännande utan att vara för blodig och våldsam. Den har många trådar som den håller igång samtidigt, huvudhandlingen från första boken, den nya utredningen om bränderna och en del av karaktärernas privatliv. Det blir ibland att man känner att den går åt lite för många håll, men författarparet lyckats att hålla ihop de olika trådarna och knyter i slutändan ihop dem på ett bra sätt som leder vidare till slutet som kommer i tredje delen.

Om man gillade första så skall man absolut läsa denna också. Funderar man på denna och har inte läst första ännu så tycker jag att man skall läsa första delen först.

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar