onsdag 19 april 2017

Johannes Pinter: 1007


1007 är Johannes Pinters andra bok. Och likt hans första bok Vackra Kyrkor jag Besökt (läs om vad jag tyckte om den här) rör det sig i skräckens kvarter. Jag kallade den första boken för en action-bok, nu har Pinter vridit upp graden av skräck. Det är ännu mörkare och att det så gott som utspelar sig endast i en lägenhet så blir det (för att sno ord från andra tyckare) väldigt minimalistiskt och klaustrofobiskt. Det är psykologisk skräck om vad som händer en person som börjar av någon anledning att kroppsligen förändras. Huvudpersonen utsätts både fysiskt och psykiskt och man vet inte säkert, som läsare, vad som verkligen händer och vad som bara utspelar sig i huvudpersonen hjärna.

Den är bara på 200 sidor så man tar sig snabbt igenom denna berättelse. Språket flyter på bra och alla tankar och känslor som huvudpersonen går igenom i förvandlingen är bra beskrivet. Man är där instängd i lägenheten tillsammans med honom.

Bara med två böcker i bagaget så känner jag att Johannes Pinter är ett namn är hålla utkik efter om man gillar skräck. Så jag hoppas på många fler härliga läsupplevelser från denna man.

Kartonnage Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris


Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar