söndag 9 juli 2017

Lisa Rodebrand: Revolt


Titel: Revolt
Författare: Lisa Rodebrand
Sidantal: 249

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.

Handling:

André och hans vän Christian lever i en framtid där klykonerna har förslavat människorna och tagit över jorden. Ett rymdskepp kraschlandar och de hittar Caroline, en flicka från Kolonin, en rymdstation där människor lever. På Kolonin vet inte människorna om till vilken grad som klykonerna har förslavat människorna på jorden. Hon har kommit för att avslöja förtrycket.

Mina tankar:

Från första sidan så kastas man in i en handling som greppar tag i dig och fortsätter till sista sidan. Det är en mörk och sönderfallen värld som målas upp, mänskligheten har nästan gett upp hoppet om överlevnad, endast en grupp rebeller som sätter upp en kamp mot inkräktarna. Boken riktar sig mest till ungdomar/unga vuxna och rör sig i samma genre som Hunger Games, Maze Runner och liknande. Så detta är ett tips till de som vill ha mer av den stilen.

Språket är bra, lättläst och flyter på bra. Handlingen är snabb och medryckande. Jag hade själv nog vilja ha vetat lite mera om bakgrunden vad klykonerna är för några varelser och varför de har kommit till jorden och förslavat människorna till att jobba i gruvor. Men jag köper berättelsen och det är en lättuggad, spännande och emellanåt våldsam läsupplevelse.

Det finns en fristående fortsättning En Droppe I Rymden, så en del av frågorna kanske besvaras där. Jag skall absolut läsa den också.

Pocket Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

1 kommentar: