onsdag 16 augusti 2017

Peter Stein: Gullenos


Titel: Gullenos (2016)
Författare: Peter Stein
Sidantal: 370
Förlag: Columna Stabilis Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Jari Styrman jobbar som datakonsult. Han har haft en lysande karriär men nu har det dalat för honom och han får ta hand mera obskyra kunder. Efter ett jobb i USA för en sexfirma, som inte slutar riktigt som planerat, tar han en tid ledigt i Italien. Där träffar han en polsk kvinna, Linda, som han faller för. Men allt är inte så bra som det verkar.

Mina tankar:

Detta är författaren Peter Steins debutbok, utgiven på eget förlag. Det är en spänningsroman som innehåller kärlek och lönnmördare. Den är i sina stunder väldigt våldsam, så inget för de som vill ha lite mera mysig spänning.

Språket flyter på bra och är lättläst. Handlingen i början blir lite mastig med alla namn som staplas på en men tar man sig bara förbi det så blir den enklare och följer en tråd. Det är bra driv i berättelsen. Kanske är karaktärerna och deras agerande inte helt trovärdiga men detta är fiktion och då vill man inte ha helt realistiska agerande, allt för att göra det lite mera spännande, så jag köper det i alla fall.

Författaren börjar bygga upp en komplex bakgrundshistoria som verkar pågått under en längre tidsspann, men lämnar det väldigt öppet utan att knyta ihop det och ge sin förklaring. Om detta är medvetet eller inte vet jag inte. Kanske den nutida historien blev mer intressant så att bakgrunden lämnades halvöppet. Eller om detta kan vara en hint om att det kan finnas en möjlighet till en fortsättning där förklaringen kommer.

Det är en bra debut, kanske som sagt att den hade behövt, handlingsmässigt, att finputsat lite. Men den gjorde det som en spänningsroman skall göra, underhålla för stunden utan att bli långtråkig.

Häftad Bokus Adlibris
 
Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar