lördag 26 maj 2018

Magnus Hägglöv: Katalysatorn


Titel: Katalysatorn
Författare: Magnus Hägglöv
Sidantal: 351
Förlag: Magnus Hägglöv

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Året är 2044. Liam Ågren råkar ut för en hemsk olycka i ödemarken i Alaska. Han sitter inne med värdefull information om en revolutionerande nyhet. Information som kan ändra hela världen och många är intresserade av denna vetenskap. CIA och Säpo ingår ett samarbete att rädda denna information så att den inte faller i fel händer. Delar av internationella kriminella organiserade brottsligheten är också ute efter Liam.

Mina tankar:

Detta är Magnus Hägglövs debutbok, utgiven på eget förlag. Det är en sf-bok som utspelar sig i en nära framtid. Man kan se det mera som en agent-thriller än en sf. Tänk lite Robert Ludlum med diverse agenter som försöker lura varandra på bytet samt blanda in några gäng brottslingar i form av karteller och gangstrar. Lägg till lite högteknologi i form av datorchips och informationshantering så har vi grunden till denna bok.

Handlingsmässigt så händer det saker hela tiden. Ibland kanske lite mycket så att man inte riktigt hänger med alla olika karaktärer och handlingens svängar. Men det är ok, för en thriller som denna skall vara komplicerad i sitt uppbyggnad av händelser.

Det är ett härligt personregister som målas upp i boken. Vi rör oss bland hårdkokta agenter och känslolösa elitsoldater, samt brutala skurkar som inte tvekar med att använda våld.

Språket är helt ok, nu är jag ingen person som direkt påpekar brister i själva språket när jag läser böcker, men hade kanske sett en liten mera genomgång av vissa stycken av berättelsen. Det är kanske lite onödiga upprepningar samt att vissa stycken borde kanske ha delas upp i flera stycken för att få lite mera luft i texten, det fanns sidor som var ett enda stycke och det blev en vägg av text att läsa. Ser absolut en potens i språket som borde kanske som sagt ha finslipats en liten gnutta till innan boken trycktes.

Trots sina små brister så tycker jag absolut att man skall ge denna boken en chans, det är en fartfylld berättelse där det händer mycket och jag tror att nästa bok av författaren kommer bli riktigt bra nu när han har klarat första steget med att ge ut en bok, han har blivit så att säga varm i kläderna och jag tror på hans berättarkraft.

Häftad Bokus
Finns även på fantastikbokklubbens hemsida.


Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar