måndag 30 mars 2020

Josef Rääf: Eldercrest


Titel: Eldercrest
Författare: Josef Rääf
Sidantal: 554
Förlag: Upper Room Förlag 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

I profetian hotas Eldercrest av en sammansvärjning mot Kejsaren innanför rikets gränser. Han gifter bort sin enda dotter, Lauren Swan till Lordson Bastien Bearnor i hopp om att ena imperiet, omedveten om en förödande profetia som uttalades över landet för mer än 40 år sedan. Kejsaren blir förrådd av en av sina mest anförtrodda och Lauren Swan tvingas fly för sitt liv från Drottsheim.

Samtidigt öppnas en mystisk portal i Drottsheims katakomber. Fyra ungdomar med hög intelligens tar sig ut ur labyrinten när en explosion på natthimlen lyser upp i magnesiumfärger. Deras sökande efter sina insignia tar en början.

Kort därefter ställs en ung kvinna vid namn Susan Maxwell inför ett olidligt val. En operation som förändrar hela hennes liv till det värre. Hennes sökande efter sanningen chockerar hela Drottsheim. Eldercrest moraliska och religiösa liv hotas av hennes nya idéer och hon jagas av Eptorerna, Eldercrest religiösa polis.

Marmortronen i Drottheim verkar spela en central roll när de alla kämpar mot spelregler som förändras på rekordsnabb tid. Lauren inser mer och mer att saker och ting som alltid varit inte alltid kommer att förbli. Ska hon fullfölja sin plikt att bli kejsarinna eller ska hon följa sitt hjärta?

Mina tankar:

Detta är en fantasybok som riktar sig till unga vuxna och uppåt.

Boken är uppdelad i fyra delar och i de tre första delarna utspelar samtidigt, det är olika händelser som utspelar sig på olika ställen i denna värld. Det är först i fjärde delen av boken som de tre händelserna knyts ihop.

Detta är inte den vanliga fantasyvärlden som man kanske tänker på först när det kommer till fantasy, jag pratar om den klassiska som man skulle säga är en medeltida värld. I första delen av boken så är det mycket som stämmer överens med den synen när det kommer till hur städer är och hur folk förflyttar sig med hästar. Men så börjar det komma avvikande saker som nämns i förbifarten, en karaktär har en revolver och en annan har en platta som bara kan tolkas som en dator. I de andra delarna så tar dessa avvikelser från den klassiska fantasyvärlden mer och mer plats. Så författaren är inte rädd för att ta ut svängarna när det kommer till att blanda och ge. Det är en rik värld som målas upp.

När det kommer till karaktärer så gäller det att vara vaken och ha ett bra minne om vem som är vem, för det är många som nämns i denna bok. För mig blev det lite för många att försöka att hålla koll på i en allt för snabb följd, jag hade kanske sett att man hellre fokuserade på några karaktärer eller gav alla mera tid så att man lärde känna dem mera. Några får man verkligen lära känna medan andra finns där och man får inget direkt grepp om dem.

Språket är lätt att ta till sig. Handlingen är både fartfylld och spännande, den är även filosofisk och ställer frågor om religion.

Så om man vill ha den där lite mustigare handlingen med många trådar och karaktärer, samt en del tankeställande livsfrågor samtidigt som man vill ha en fartfylld spänning i en fantasyvärld så kan detta vara boken för dig.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Del 1: Bokus Adlibris 
E-bok Del 2: Bokus Adlibris
E-bok Del 3: Bokus Adlibris
E-bok Del 4: Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

1 kommentar: