fredag 23 mars 2018

Frida Arwen Rosesund: Näckens Döttrar


Författare: Frida Arwen Rosesund
Sidantal: 228
Förlag: Mörkersdottir

Ett recensionsex från förlaget & författaren, tackar så mycket.

Handling:

Rakel är en ung flicka som hålls instängd på vinden av sin mor på grund av sitt utseende. Av någon anledning så sover hon aldrig. Hon börjar smyga ut på natten och en natt träffar hon en äldre man som inte kan sova, hon blir med det samma förtjust i denna man och snart utvecklas det till en besatthet. Johanna och Georg lever ett lugnt och fint liv med sina två döttrar Vera och Mary. Men något är som det inte skall med Mary, hon beter sig och säger de konstigaste sakerna för att vara så ung. De enda som verkar märka detta är Georg och Sofia, den äldre kvinnan som brukar passa barnen.

Mina tankar:

Detta är Frida Arwen Rosesund sjätte roman och är en fortsättning på Att De I Tid Må Väckas (läs här vad jag tyckte om den). Det är precis som den tidigare boken en rysare som rör sig i folktron och utspelar sig i 40-talets Sverige.

Denna utspelar sig några efter första boken, den är fristående men jag skulle absolut rekommendera att man läser dem i ordning då vissa händelser från första boken spelar en stor roll i berättelsen och får lite förklaringar i denna bok.

Precis som med första så finns det mystiska över hela berättelsen. Den kanske inte är riktigt lika skrämmande som den första men det ligger ett hot och ruvar och det är små saker, vissa som man kanske till och med missar, som får en att rysa.

Denna boken är lite annorlunda uppbyggd från den förra. I denna får man uppleva samma händelse flera gånger ur olika personers synvinkel vilket gör den lite extra intressant att se hur olika personer uppfattar en och samma händelse. Tyckte att detta gav historien ett ännu större djup och gav de olika karaktärerna mera kött på benen.

Rekommenderar denna till alla som har läst första boken och om du inte har gjort det så rekommenderar jag båda böckerna om du är ute efter rysare som får det att krypa av obehag. Språket är medryckande och det är härliga miljöer som målas upp som passar perfekt som bakgrund till denna rysare.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram

Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar