lördag 31 mars 2018

Peter Hultgren: Isa Valkyrian


Författare: Peter Hultgren
Sidantal: 345
Förlag: Mörkersdottir

Ett recensionsex från förlaget & författaren, tackar så mycket.

Handling:

Isa är en av Magistratets lönnmörderska, troligen den bästa. Hon får till synes ett helt vanligt uppdrag att förhöra en man och sedan döda honom. Men under förhöret får hon reda på mer saker än vad hon hade väntat sig, saker som rör henne personligen och ändrar hennes syn på hela sitt liv. Hon är långt ifrån den livegne soldaten hon har blivit tränad till, likaså med hennes systrar. Det blir ett farligt dubbelspel när hon söker efter sanningen och samtidigt blir hon en bricka i en maktkamp som kan komma att ändra hela världen.

Mina tankar:

Detta är en fantasybok och första i en trilogi, det är Peter Hultgrens debutbok.

Den börjar lite tungt med mycket information om världen och lite om hur den styrs, men det behövs för det är en rätt så annorlunda version av våran värld som målas upp. Det är som om alla olika tidsepoker finns på en och samma gång i olika delar av världen och man förflyttar sig genom portaler. Det finns strikta regler vad som gäller dessa portaler, vad man får och inte får göra.

Efter att ha fått världen uppmålad, men bara till en liten bit för det känns som om det gömmer sig mycket mera än vad man får reda på, blir det riktigt spännande. Vi får följa med Isa hon hennes väg till att ta reda på sanningen. Vad är det Magistratet vill dölja? Det är en politisk maktkamp som kommer fram och det döljs konspirationer.

Det är en brutal och rå värld som målas upp. Det är en frisk vind i fantasygenren då den inte kör med den vanliga anglosaxiska världen utan den lånar från andra håll. Mest fick jag känsla av arabvärlden, då kanske främst från medeltiden. Istället för soldater, det finns också, så är det lönnmördare som får stå i fokus.

Språket är lätt att ta till sig och handlingen är medryckande. Isa växer från att vara en endimensionell mördare till en komplex karaktär som slits mellan det hon blivit lärd sedan barnsben och det som kan vara sanningen om henne och de andra lönnmördarna.

Jag vill gärna få reda på vad mer som döljer sig i denna värld, för som sagt så tror jag bara vi sett en liten bit av vad den innehåller, det finns några stycken som hintar om det. Samt så undrar man vad som kommer att hända Isa framöver.

Verkar som att denna är slutsåld på de vanliga bokhandlarna på nätet men sett att den fortfarande finns att köpa på SF-bokhandeln.

Följ mig på Facebook eller Instagram

Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar