måndag 22 oktober 2018

Mats Ahlstedt: Ondskans Ansikte

Titel: Ondskans Ansikte
Författare: Mats Ahlstedt
Sidantal: 311
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 


Handling:

Ida Neman får ett samtal från in pappa sosm hon inte träffat på över tio år. Han vill träffa henne och prata. Hon tänker att hon kommer få reda på mera om sin mamma som övergav henne som spädbarn. När hon kommer till in fars lägenhet hittar hon en död man som utan tvekan blivit mördad. Men är det verkligen hennes pappa? Profileraren Ella Werner kopplas in på fallet och upptäcker att det är en annan man som blivit mördad och Idas pappa är försvunnen.  Detta är startskottet som leder till att man kommer ett terrornät på spåren i Göteborg.

Mina tankar:

Detta är Mats Ahlstedts tolfte bok och den tredje om profileraren Ella Werner. Den går att läsa som fristående men det är inget jag rekommenderar, det är mycket bättre att läsa em i rätt ordning då man hänger med bättre vad som hänt Ella Werner tidigare. Läser man denna först så kommer den att avslöja en del som man kanske hellre vill upptäcka själv när man läser de tidigare böckerna.

Detta är mitt tredje möte med Mats Ahlstedts böcker, har inte läst hans böcker om polisen Fatima Wallinder, och han har ännu inte gjort mig besviken. Han skriver snabba och korta kapitel samt håller uppe spänningen genom att ständigt kasta oss läsare in i faror och osäkerheter. Hans böcker är riktigt svåra att lägga ifrån sig och man slukar dem rätt så snabbt.

Som tidigare böcker så följer man polisens arbete med fallet samtidigt som man följer någon som är berörd av det aktuella fallet, i detta fall dottern Ida Neman som får veta en hel del om sin far och mor bakgrund. Dock så är det mest fokus på Ella och hennes arbete men även privatliv.

Mats Ahlstedt skriver om aktuella ämnen i sina böcker och i denna berör han nynazistiska organisationer och vad de kan vara beredda på att göra för att få fram sitt budskap. Om jag förstår det rätt så fick han idén till denna handling på grund av händelserna kring bokmässan 2017 då nynazistiska demonstranter utanför mässan skapade en osäker stämning. Jag var där och det är ju lite att man funderar på vad som kunde ha hänt om demonstranterna hade tagit sig förbi polisen och då troligen trängt sig in på mässan.

Rekommenderar denna till alla som läst de tidigare böckerna om Ella Werner och gillade dem, har man inte det så rekommenderar jag även de två böckerna. För mig själv så kommer mitt nästa möte med Mats Ahlstedts böcker bli med hans polis Fatima Wallinder och jag har tänkt att börja från början. Det kommer bli en resa som jag verkligen ser fram emot.

Omdömen av tidigare böcker av författaren:

När Inget Annat Återstår
Öga För Öga, Tand För Tand

Inbunden Bokus Adlibris
Pocket Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar