söndag 19 januari 2020

Anders Nyman: Brus

Titel: Brus
Författare: Anders Nyman
Sidantal: 313
Förlag: Whip Media 

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket. 

Handling:

En rad oförklarliga och dramatiska händelser förbluffar polisen i Miami. Ryan och Connie är två medborgare, från varsin sida av staden och livet, som inte bara hamnar mitt i händelsernas centrum utan på något sätt verkar kopplade till dem. Ovetande om varandra försöker de lista ut vem eller vad det är som har vänt upp och ner på deras trygga, inrutade liv. Samtidigt växer polisens intresse för dem och de gör vad de kan för att bedyra sin oskuld, men vem kan man egentligen lita på?

Mina tankar:

Detta är Anders Nymans debutbok, han gav först ut den på engelska 2009 men det dröjde ända till 2016 innan den blev översatt till svenska.

Det är inte en renodlad deckare utan den rör sig mera bland internationella thrillers. Det finns poliser med i handlingen men det är inte deras utredning som man följer, utan vi följer de två personer som blir utsatta för några händelser som de av en slump överlever. Personerna känner att det finns en mystik över hur allt gick till så de börjar, på varsitt håll, att undersöka vad det var som verkligen hände.

Vi följer mest Ryan och hur han börjar nysta upp allt, han och hans kompis är ett radarpar som är lätta att tycka om och man följer med ett intresse när de börjar sin undersökning. Precis som internationella thrillers så innehåller lösningen konspirationer och företagshemligheter, samt även något annat som jag inte avslöjar här för att lämna det till läsaren att upptäcka. Det är en spännande och lättsam historia att ta till sig och man köper den om man har ett öppet sinne och är ute efter underhållning.

Språket är stabilt och för handlingen med en säker hand framåt. Det är svårt att sätta fingret på vad det är men något gör den till det som man brukar säga att den känns filmiskt berättat, att den skulle lätt kunna överföras till film känner man med detsamma. Man får bilderna direkt i huvudet när man läser boken.

I förordet så skriver Anders att han går och bör på uppföljaren inom sig och det märks på sättet som den slutar att hela historien är inte färdigberättad när boken är över. Den får ett avslut men även en hint om en fortsättning. Jag hoppas på att han får tid till att få ner fortsättningen för han väckte en nyfikenhet inom mig som gärna vill läsa mera.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris 

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur    
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar