lördag 26 mars 2022

Niclas Franklin: Importören

Titel: Importören
Författare: Niclas Franklin
Sidantal: 310
Förlag: ISE Publishing

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Kriget mellan kriminella i Göteborg blossar upp på ett oväntat sätt och flera gängmedlemmar dödas. Tom Swedman och hans kollegor på Särskilda spaningsenheten börjar ana att en ny, okänd spelare har klivit in på banan och försöker ta över en del av drogförsäljningen i stan. Alla spaningsresurser riktas mot den nya aktören som tycks ha helt andra resurser än de etablerade gängen. Förutom den lönsamma heroinimporten verkar ledaren för den nya konstellationen ha ytterligare en punkt på sin agenda. Hämnd. Tom Swedman och hans kollegor blir måltavlor för hans personliga vendetta.

Mina tankar:

Detta är författarens andra bok om polisen Tom Swedman, den första boken heter Dödligt dubbelspel.

Boken går bra att läsa utan att man har läst den första boken, men det är ingenting jag skulle rekommendera om man känner att man vill ha all bakgrund om händelserna från första boken. Denna bok bygger delvis vidare på vad som hände i förra boken.

Tom Swedman, som hjälpte till med ett spaningsarbete i förra boken, har nu börjat jobba mera permanent i spaningsgruppen. Han börjar nu bli lite varmare i kläderna när det kommer till spaning.

Det ser ut som om ett krig inom den undre världen i Göteborg är på uppgång när flertalet gängmedlemmar hittas döda och ledtrådar hintar om att det finns en ny aktör på marknaden. Tom Swedman och de andra i gruppen inleder ett spaningsarbete.

Samtidigt så blir poliser attackerade, det ser ut som om det är en personlig vendetta på gång. Frågan är om båda sakerna hänger ihop. Kvinnan som hjälpte till med fallet i förra boken befinner sig nu på hemlig plats, men hon oroar sig över om de hon satte dit kommer att hämnas på henne.

Precis som i första boken så får vi tar del i hur polisen jobbar med spaningsarbete. Författaren har själv jobbat med det och man får anta att han tagit en del från egna erfarenheter. Det känns i alla fall autentiskt i hur det skulle kunna gå till. Även en del motgångar, i form av andra myndigheter, kommer upp till ytan. Detta kryddar upp handlingen en del.

Handlingsmässigt och spänningsmässigt så är det konstant hög fart, det händer något hela tiden. Ändå hinns det med att bygga vidare på de olika karaktärernas personligheter och privatliv, detta ger ett djup till handlingen.

Språket flyter på bra och det är lätt att ta till sig, det är ändå inte för lätt utan känns lagom fylligt för att ha vikt i sig. Det är ett spännande scenario som författaren målar upp för oss. Jag rekommenderar boken till alla som är sugna på en deckare som skildrar polisens arbete och en snabb och spännande handling. Den tredje boken är på gång och det skall bli spännande att se hur författaren bygger vidare på sin serie, han lämnar några spår öppna, precis som han gjorde i första boken, som jag misstänker kommer vara en av grundpelarna som tredje boken kommer att ha.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Dödligt dubbelspel (Tom Swedman #1)

Pocket Bokus Adlibris
E.bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar