måndag 4 september 2017

Björn Hellberg: LikspettTitel: Likspett (2017)
Författare: Björn Hellberg
Sidantal: 303
Förlag: Lind & Co

Handling:

Ett antal oförklarliga brott drabbas Staden och Sten Wall och hans kollegor får det lite extra hett under några sommarveckor. Någon verkar vara ute efter personer som har anknytning till en cykelklubb. Samtidigt har en våg av clownterror dragits över Staden som skrämmer invånarna. Har dessa två händelser något samband?

Mina tankar:

Likspett är Björn Hellbergs 24:e bok om Sten Wall och Staden. Och som vanligt är det välkomnande återbesök till en mysdeckare med ett mordiskt sinne.

Hellberg bygger upp handlingen med att ett antal karaktärer, som på något sätt är inblandad i händelserna, får några kapitel vardera så att man lär känna dem. Han låter oss ta del av personernas privatliv och tar oss fram till det ena dödsfallet och vidare ofta till fler dödsfall (för det är sällan som Hellberg nöjer sig med ett dödsfall i sina böcker).

Möte med Björn på Gotland sommaren 2017
Han blandar det mordiska med små humorinslag och som vanligt leker han med orden med sin underfundighet. Fast det är ond bråd död i boken så beskriver han aldrig våldet i detalj, så för det som inte vill ha det blodigt passar boken bra.

Boken går utan några problem att läsa som fristående. Du behöver inte ha läst en enda bok innan av Hellberg och hans kommissarie Sten Wall. Har du dock gjort det innan så är det många återkommande personer som du möts av.

Rekommenderar denna till alla som tidigare har läst en bok av Hellberg och gillat den, även till de som ännu inte hunnit läsa en bok av honom och vill ha en deckare åt det lite mysigare hållet och som inte är för blodig.

Har skrivit tidigare om Björn Hellberg, läs det inlägget här.

Inbunden Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar