fredag 15 september 2017

Gabriella P. Kjeilen: Mellody Looh - Flykten


Titel: Mellody Looh - Flykten
Författare: Gabriella P. Kjeilen
Sidantal: 284
Förlag: Seraf Förlag

Handling:

På grund av efterdyningarna från slutet på första boken om Mellody Looh är nu Mellody på flykt. Hon hamnar i Nordlandet och stannar där för att vila upp och få kontroll på sina tankar och känslor. Men lugnet varar inte länge, hon får reda på att hennes bror Leo är kidnappad av det mörka rådet och blir torterad för att avslöja var hon befinner sig. Hon har inget annat val än att bege sig tillbaka och rädda sin bror.

Mina tankar:

Detta är andra boken i serien om Mellody Looh, den första heter Mellody Looh - Födelsemärket, läs här vad jag tyckte om den boken. Denna tar vid direkt efter första boken, då det är en serie skall man läsa dem i ordning.

I denna boken får vi ta uppleva andra delar av världen. Nya miljöer och varelser presenteras för oss.

Mellodys inre kamp om att välja mörkret eller ljuset fortsätter och denna gången får vi ta del av den på ett djupare sätt. Detta gör att man får uppleva Mellodys känslor starkare och hon blir om ännu mera intressant att följa. Man får även ta del av lite mera om Mellodys bakgrund och hur hon kom till att bli denna komplex person som hon är.

De andra karaktärerna får också lite större plats, man får ta del av deras känslor och vad som får dem att kämpa för den ljusa eller mörka sidan.

Språket var bra i första boken och att det var bra flyt i handlingen. I andra boken känner jag att det har blivit ännu bättre, speciellt drivet i handlingen. Man märker att berättartekniken har finslipats och det är ännu mera spännande, alla händelser i boken får den tiden den behöver innan den tar sig vidare i handlingen utan att sakta ner eller skynda på.

Jag väntar på den tredje och avslutande delen i serien om Mellody Looh, har läst att den kommer att komma under 2018 om allt går som det skall. Men för den som vill läsa ytterligare mera om denna värld så kommer Gabriella P. Kjeilen med boken Magin Vaknar i år som jag förstår utspelar sig i samma universum.

Häftad Bokus Adlibris

Följ mig på facebook.
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar