måndag 10 februari 2020

Louise Bonta: Inga Rökta Abborrar

Titel: Inga Rökta Abborrar
Författare: Louise Bonta
Sidantal: 183 

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.

Handling:

Tidig lördag den 1 juli hittas en man drunknad vid Björnholmen i Lillarmsjön. Hans ena ben har trasslat in sig i tampen till sin båt och han sitter fast under den. Båten, med mannen på släp, dras in till stranden av de två kvinnor som hittade honom. Det är marknadsdagar i Bjurholm. Polisinspektör Carolin Savva har sett fram emot lugna och trevliga dagar som ordningspolis men istället får hon nu tillsammans med doktor Jim Fjellner utreda fallet med den drunknande mannen. Har mannen fått en hjärtinfarkt eller en stroke och fallit överbord? Eller kan det vara så att han fått hjälp att falla i vattnet? Ju mer de nystar i mannens bakgrund, i hans förehavanden och relationer, desto fler frågetecken dyker upp. Vem var han egentligen? Var han så hjälpsam och ville han verkligen alla så väl som alla säger? Mannens gloria hamnar mer och mer på sned.

Mina tankar:

Louise Bonta har skrivit ett antal olika böcker innan denna, det är blandat med facklitteratur inom olika ämnen och även skönlitteratur. Hon är inte bara författare utan arbetar även som lektör och språkgranskare.

Detta är mitt första möte med hennes texter och det är ett trevligt möta får jag säga. Det är en deckare som bjuder på en mysig sommarmiljö och blandar in lite död i den. Det är en perfekt bok att ligga på stranden och läsa, eller i soffan om det är den tiden på året istället.

Boken puttrar på, precis som en liten båt i en insjö, och för handlingen framåt med en säker hand. Den håller uppe spänningen igenom hela handlingen, det är på en lagom nivå för den som vill ha spänning men inte för våldsam. Vi får tillsammans med poliserna, som arbetar på fallet, reda på vad det var som verkligen hände den döde mannen. Vi följer poliserna på ett nära sätt och får ta del av deras förhör med de som bor i det lilla samhället.

Handlingen är inte komplicerad, så den är lätt att hänga med i. Men den bjuder ändå på en handling som håller uppe intresset. Språket är behagligt och det är lagom med miljöbeskrivningar och karaktärsuppbyggnader. Man känner riktigt sommaren osar ut ur boken och ser naturen runt sjön och vi lär känna de olika karaktärerna på ett bra sätt.

Boken är suverän för den som vill koppla av med en lättsam historia som fångar dig och underhåller dig samt bjuder på spänning. Alltså en perfekt bok att fly vardagen för en stund. Jag skulle absolut inte ha något emot att besöka denna idyll fler gånger.

Häftad Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar