tisdag 2 januari 2024

Grimwalker & Storm: Blodregn

Titel: Blodregn
Författare: Leffe Grimwalker
Sidantal: 314
Förlag: Bokfabriken

Ett recensionsex från förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Mörka hemligheter måste avslöjas när Alex Storm, bilhandlaren från Stockholm som blev triadledare i Hongkong, försöker karva ut ett nytt liv fjärran från ond bråd död.

Alex Storm har sökt en fristad i de norrländska skogarna efter att ha vänt Hongkongtriaderna ryggen. Nu måste han hitta sin försvunna dotter, som kidnappats av Alex halvbror, triadledaren Peter Bao. Det är det enda som betyder något efter att hans gamla Svenssonliv slagits i spillror.

På andra sidan jordklotet letar lönnmördaren Lily Rose efter sin biologiska mamma. För att få svar tvingas hon söka upp en mystisk japansk sekt, som även påstår sig veta var Alex dotter är gömd. Spåren leder till Ryssland.

Mina tankar:

Detta är den sjätte delen om Alex Storm, de tidigare delarna heter En perfekt storm, Kastvindar, Stormfödd, Isstorm och Krigsvindar.

För att kunna hänga med i handlingen så skall man ha läst de tidigare delarna innan man ger sig på denna. Man missar en hel del om man ger sig på denna del utan att ha läst de tidigare. Denna börjar mer eller mindre direkt där den förra tog slut, som slutade med en cliffhanger.

Serien började med att Leffe Grimwalker och Dan Buthler skrev böckerna tillsammans. Med sedan femte delen så skriver Leffe på egen hand. Denna kom ut 2022 och efter det så har serien tagit redig fart genom att 2023 komma ut med fyra böcker, men då inte bara skrivna av Leffe, han står för två medan Anna Granlund och Ramona Ivener har skrivit varsin bok där man får följa olika karaktärer från de tidigare böckerna. Och detta är bara början, fler författare kommer med böcker i serien detta år. Om jag förstått detta rätt så skall varje författare fokusera på varsin karaktär, där såklart seriens övriga karaktärer är med på ett hörn.

I denna del, som jag sa tar vid mer eller mindre i samma cliffhanger-scen som den förra boken slutade i. Alex Storms liv och värld är mer eller mindre upp och ned, faror lurar i varje hörn. Han tar sin flykt till de norrländska skogarna för att landa på fötterna och ta nästa steg, vad det nu blir. Det finns indicier att en av hans döttrar lever och det blir hans prioritering i att finna henne. Det blir ett farofyllt uppdrag och att sedan det finns faror i de norrländska markerna gör inte saken lättare.

I denna bok så får vi även veta mer om Mas bakgrund, som är en av de färgstarkaste karaktärerna i serien. Denna sidotråd är en trevlig utfyllnad i handlingen, att kalla den utfyllnad är inte rättvist då jag kände att den absolut hade en vikt som gör att man förstår Ma mycket bättre, det förklarar hur hon har blivit detta kraftpaket som hon verkligen är i böckerna.

Boken är berättad på ett sätt som jag bara kan kalla för filmiskt, känner att denna förklaring är lite luddig men att ändå man förstår vad det är man menar. Det är ett högt tempo genom hela boken och det händer saker hela tiden. En del av karaktärerna är kanske stereotyper men man gillar det och sväljer det med glädje. Leffe för fram handlingen med ett lättuggat språk som är underhållande och han fångar verkligen spänningen. Detta och de korta kapitlen gör att boken blir en blandvändare.

Det är absolut ingen bok som kommer få dig att ändra livssyn, eller får upp ögonen på orättvisor i världen. Inte heller är den skriven i en stil som språkligt trasslar ihop sig själv och skriker om att få nobelpriset. Nej, detta är en bok som man skall njuta av för stunder, följa med i de halsbrytande händelserna och de blodiga scenerna, för det förekommer sådant. Denna typ av bok är filmernas motsvarighet till popcornrulle och går man in med denna inställning så kommer man att få en bok som bjuder på bra produktion av hög kvalité för Leffe klarar verkligen av att leverera denna stil av böcker.

Jag rekommenderar denna bok till de som har läst de tidigare böckerna, har man gillat dessa så kommer man inte bli besviken på denna då denna levererar i samma stil. Har man inte läst de tidigare böckerna så skall man börja från början och då rekommenderar jag de till alla som vill ha fartfylld och rapp spänning som bara kan kallas för en sak, action. Jag skall sätta tänderna i de övriga delarna som kommit ut efter denna och då skall det bli spännande att se hur det blir när andra författare ger sig in i leken.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

En Perfekt Storm (Alex Storm #1) (Tillsammans med Dan Buthler)
Kastvindar (Alex Storm #2) (Tillsammans med Dan Buthler)
Stormfödd (Alex Storm #3) (Tillsammans med Dan Buthler)
Isstorm (Alex Storm #4) (Tillsammans med Dan Buthler)
Krigsvindar (Alex Storm #5)

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar