onsdag 28 oktober 2020

Emelie Kempe: Skogen

Titel: Skogen
Författare: Emelie Kempe
Sidantal: 32
Förlag: Nohiding Förlag

Ett recensionsex från författaren/förlaget, tackar så mycket.


Baksidestext:

Klimatet har gått i spinn och hela norden har blivit invaderade av jätten i öst.

Ensam har en ung flicka tagit sin tillflykt till skogen. Men så en dag möter hon en inkräktare.

Han säger sådant som skakar allt hon tror på – ändå verkar det sant. Vågar hon tro på en bättre framtid?

Mina tankar:

Detta är en singel-novell från författaren Emelie Kempe, som tidigare skrivit böckerna Röda Ögon: Reisa och Röda Ögon: Maght.

Detta är en berättelse som utspelar sig i en framtid, inte så långt från vår tid. Det är en lätt version av dystopi som även innehåller romans. Det rör sig om klimatförändringar och ett krig, Sverige har blivit ockuperat av Ryssland.

I denna framtid lever en ung flicka i en skog, hon har flytt dit till en liten koja. Hon väntar på sina två mammor, men det verkar som att de inte lyckades fly från fienderna. När vi kommer in i handlingen så har hon bott i skogen i flera år, avskild från allt som har med kriget att göra.

Det är en konst med en novell, den är endast på några sidor men på dessa få sidor skall läsaren få en överblick över handlingen samt de karaktärer som förekommer. Jag anser även att en bra novell skall även när man läst den känna att den är del av något större, kanske en glimt av en annan handling som skulle kunna täcka en hel bok.

Det är just det som denna klarar av att leverera. Man får små hintar av vad som kan ha hänt i resten av Sverige under de år som huvudkaraktären levt ensam i skogen, det känns som att det finns en större värld runt handlingen som novellen berör. Skulle inte ha något emot om det kommer fler noveller i denna värld, se hur det ser ut för andra under denna period.

Känner att man knyter ann till huvudkaraktären på dessa få sidor, det är en fin liten historia som målas upp i en mörk framtid, en historia som visar att även när det är som mörkast så kan det finnas ljus. Den hinner även att ta upp till en del om hur svårt det kan vara att lita på vad andra säger.

Så summan blir en trevlig liten novell med ett bra språk och en handling som ger en mersmak, precis som en novell skall göra.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Röda Ögon: Reisa (Röda Ögon #1)
Röda Ögon: Maght (Röda Ögon #2)

Pocket Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram 
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar