måndag 5 oktober 2020

Eva Holmquist: Danis Jul

Titel: Danis jul
Författare: Eva Holmquist
Sidantal: 21
Förlag: Ordspira Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Dani borde vara glad när hon lyckats få arbete ombord på rymdskeppet Tumanako. Det är ett av de mest åtråvärda jobben i galaxen. Hennes dröm har blivit sann, men ändå längtar hon hem för att fira jul med familjen. Kommer hon någonsin att trivas ombord?

Mina tankar:

Detta är en av fem noveller som författaren Eva Holmquist har gett ut i år som singelnoveller i e-format men de finns även som fysiska men då begränsad tillgång endast på mässor och förlagets hemsida. Denna novell har tidigare varit publicerad i e-tidningen Brev från Cosmos nr 4.

Detta är den första novellen i serien om rymdskeppet Tumanako. I denna novell så lär vi känna Dani som har lyckats med att få en av de eftertraktade platserna på rymdskeppet. Det är jultid när Dani kommer till skeppet och hon känner hemlängtan då hon alltid har firat jul med resten av sin familj, för henne är det en viktig högtid. Men det verkar som att i år kommer hon inte kunna fira som vanligt då rymdskeppet är på väg ut på uppdrag och hon får inte ledigt.

Utöver Dani blir vi även presenterade för kaptenen på rymdskeppet och några av Danis vänner som också fått en plats på skeppet. Vi får kanske inte reda så jättemycket om själva skeppet och vad som man gör där, vikten ligger på karaktärerna, då först och främst huvudkaraktären. Misstänker att i kommande noveller så kommer vi att få reda på mera.

Det är en liten mysig sf-novell med värme och gemenskap mellan vänner samt vikten av högtider. Novellen är lite som en presentation av detta rymdskepp och Dani och de andra som jobbar där.

Roligt att detta är en serie av noveller, ser fram emot att få veta mer om detta rymdskepp och dess besättning i de andra novellerna. Just denna är en tänkvärd berättelse om att starta något nytt i livet men även om att hålla fast vid traditioner.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Attentatet I Gallus (Gallus #1)
Gallus Brinner (Gallus #2)
Ur Askan Av Gallus (Gallus #3)
Godmorgon Segrare

E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar