fredag 20 november 2020

Eva Holmquist: Attentat Mot Kreomen

Titel: Attentat Mot Kreomen
Författare: Eva Holmquist
Sidantal: 31
Förlag: Ordspira Förlag

Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket.


Baksidestext:

Förhandlingarna mellan Jorden och Keromen hotas. Rymdskeppet Tumanako har anlänt till den inledande banketten. Dani och hennes vänner blir i sista stund inbjuden. De måste ta reda på vilka som vill förhindra fredsavtalet – och stoppa dem!

Mina tankar:

Detta är en av fem noveller som författaren Eva Holmquist i år gett ut som singelnoveller. De finns tillgängliga som e-noveller samt även en begränsad tillgång i fysisk format, då endast på förlagets hemsida och när förlaget befinner sig på mässor och liknande tillställningar.

Detta är den tredje novellen om rymdskeppet Tumanako och dess besättning. Den har tidigare varit utgiven i antologin Bortom Portalen 2. De tidigare novellerna i serien heter Danis Jul och Permission På Norta.

Varje novell i denna serie är fristående, men ju fler man läser ju bättre lär man känna de återkommande karaktärerna, samt det universum som de utspelar sig i.

Alla noveller är science fiction men sedan så skiljer sig de lite åt från varandra. De tar upp teman och har även lite olika stilar. Denna är lite av en deckare där besättningen från Tumanako befinner sig mitt uppe i en förhandling och ett mordförsök kan komma att stoppa alla försök till en fredlig lösning. De försöker lösa hur allt ligger till innan tiden rinner ut, vilket då kan komma att leda till krig.

Det är en spännande berättelse som målas upp i denna novell, på bara några sidor så får vi bilden klar för oss. Vi förstår att det är en viktig och avgörande punkt som förhandlingarna har kommit till men någon vill förstöra allt.

Det är en välskriven berättelse och jag gillar detta universum som Eva Holmquist bygger upp med dessa noveller. Jag skulle gärna se en längre berättelse som utforskade universum ännu djupare, med dessa noveller så får man utforska i små portioner, vilket är trevligt, men ibland vill man ha en större portion.

Ser fram emot att läsa mer om Tumanako och dess besättning i fler noveller och håller tummarna på att man kanske i framtiden får se en längre berättelse.

Omdömen om tidigare böcker av författaren:

Attentatet I Gallus (Gallus #1)
Gallus Brinner (Gallus #2)
Ur Askan Av Gallus (Gallus #3)
Godmorgon Segrare
Danis Jul (Tumanako #1)
Permission På Norta (Tumanako #2)

E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Se vad andra tyckte om boken: Bokbloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar