fredag 8 december 2017

Jakkin Wiss: Drakjägarens Flicka


Titel: Drakjägarens Flicka
Författare: Jakkin Wiss
Sidantal: 323
Förlag: Andra Världar

Handling:

Ann är en sjuårig flicka som bor i Göteborg och har alltid drömt om de stora äventyren. Allt börjar med att hon ser en märklig man uppe på taket. Snart befinner hon sig i en annan värld och de stora äventyren finns där.

Mina tankar:

Drakjägarens Flicka är den första boken i serien Sagan Om Dagronien. Det är en fantasyserie som riktar sig först och främst till den yngre tonåren men den fungerar även för äldre som vill ha ett lättläst äventyr.

Med tanke på att dem riktar sig till lite yngre så är det är ett lättsamt språk. Handlingen är fartfull och den är kryddad med en stor del humor, vilket gör att man får en mersmak och vill fortsätta läsa. Det är en härlig värld full med drakar som man får besöka. Tankarna går till filmerna Draktränaren så jag tror att alla som gillar dem kommer att uppskatta denna bok också.

En liten frisk vind är det också att det är en tjej som är huvudkaraktären och hon är en färgstark sådan med skinn på näsan och har åsikter i stället för att vara den ofta färglösa bikaraktären som många kvinnliga karaktärer får utgöra. Samt hon är inte rädd att visa känslor.

Rekommenderar den till alla som är i bokslukaråldern (men som sagt även äldre) och gillar humoristiska äventyrsberättelser med de klassiska fantasyelementen.

Inbunden: Verkar bara finnas på förlagets egen sida.
E-bok: Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar