tisdag 13 februari 2018

Gabriella P Kjeilen: Magin VaknarTitel: Magin Vaknar
Författare: Gabriella P Kjeilen
Sidantal: 276
Förlag: Seraf Förlag

Handling:

Året är 2096 och partiet Rena Människors Parti styr Sverige med en järnhand. De jagar magiska varelser och bränner dem som häxor vid stora tillställningar. Häxan Natalja har varit på flykt nästan hela sitt liv från häxjägarna som har dödat hennes familj. Hon har nu tränat och är redo att hämnas.

Mina tankar:

Detta är Gabriella P Kjeilens tredje bok, de tidigare är Mellody Looh: Födelsemärket (läs här vad jag tyckte om den) och Mellody Looh: Flykten (läs här vad jag tyckte om den). Denna utspelar sig också i samma parallella universum som de tidigare böckerna, men den är fristående från dem och utspelar sig i framtiden.

I denna målas det upp en mörk framtid med förföljelse och utrotning av olikheter och oliktänkande. Den visar upp hur en modern häxjakt skulle kunna se ut, skillnaden i denna värld är att det verkligen finns folk/varelser med magiska krafter och det är det som de vanliga människorna är rädda för, rädda att dessa magiska krafter är för kraftiga för att kunna kontrolleras.

Det är ett högt tempo i boken, den är snabb och händelserik. Den lämnar dig nästan ingen lugn stund att hämta andan. Det är spännande och medryckande. Språket är behagligt och handlingen griper tag i dig och man vill veta vad som kommer att hända karaktärerna härnäst som gör att det är svårt att lägga ifrån sig boken.

Jag ser en del likheter med en kvinnlige huvudkaraktären i Gabriellas tidigare böcker. Båda är de starka kvinnor som står för sina åsikter och kämpar för det som de tror på. Men det finns en del skillnad på dem också. I Mellody Looh så är det en kamp mellan att välja den ljusa eller mörka sidan för Mellody medans Natalja i Magin Vaknar drivs av ett hämndbegär som ingen skall få hindra henne ifrån. Hon är stark individ och vägrar att få hjälp, hon vill inte vara den som behöver hjälp då hon troligen ser det som en svaghet.

Känner att denna var lite mörkare än Gabriellas tidigare böcker och mera actionbetonad. Jag gillar denna värld som hon har skapat och gör absolut mera besök i den, närmast är den tredje delen om Mellody Looh, men jag misstänker också att vi kanske inte är helt klar med Natalja.

Häftad Bokus Adlibris
E-bok Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook. eller Instagram

Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar