lördag 17 mars 2018

Ulrica Edvinsson Sundin: Drakens Dotter: Resans Början


Sidantal: 347
Förlag: Moloch

Handling:

Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina från den magiska världen till den omagiska världen. Hon skapar ett liv där hon står utanför samhällets vanliga regler. Hon har skaffat sig två vänner och tillsammans så har de sin plats i hierarkin bland gängen i området kallat Gränden, eller rättare sagt så håller de gängen där de vill ha dem, speciellt MC med sitt gäng som håller på med droghandel, vilket Drokina inte tycker om. I denna maktkamp så jagas också Drokina av minnen från sin förra värld, samt att demonen Rexmond från den världen har bestämt sig att hon skall bli hans.

Mina tankar:

Detta är en fantasybok men inte i den vanliga bemärkelsen. Det är Ulrica Edvinsson Sundin första bok och är första i en serie.

Som sagt så är det inte en klassisk fantasy, den säger det inte rakt ut men det verkar som den utspelar sig i våran värld i nutid, eller i alla fall en värld som påminner om våran. Skillnaden är att det finns en annan värld också en magisk värld och har man förmågan så kan man vandra i mellan dessa två världar. Det finns också demoner och andra varelser.

Vi får bara se en liten bit av denna omagiska värld och det är Gränden, ett område som är fullt av olika gäng och har andra regler än resten av samhället. Så hur resten av denna värld är osagt och i den dolda.

Det är en stark kvinna vi möter som huvudkaraktär men hon kämpar över att ha kontroll över vem eller vad hon är och vad det är för krafter som finns inom henne. Hon vägrar också att acceptera att andra säger att hon har ett förutbestämt öde.

Språket är bra och det är en intressant alternativ värld som målas upp. Handlingsmässigt så står den kanske lite och tuggar i början, det är lite upprepande handling, men man får i alla fall lära känna de olika karaktärerna. Men efter den biten så tar den fart och blir intressant med olika konflikter och känslor mellan olika karaktärer och på slutet så blir den verkligen spännande att när man läser sista sidan så vill man genast ha nästa bok.

Inbunden Bokus Adlibris

Följ mig på Facebook eller Instagram
Bokbloggar.nu - Samlar bloggar om litteratur
Bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar